4 suurt kartulit
1 l päevalilleõli või maapähkliõli või muud sobivat õli
Koori kartulid, lõika pikuti umbes 1 cm viludeks ning seejärel 1 cm laiusteks kangideks. Loputa jooksva külma vee all, et tärklisest lahti saada. (Võimaluse korral võid jätta külma vette ligunema mõneks tunniks). Nõruta ja patsuta köögipaberiga kuivaks.
Kuumuta sügavas paksupõhjalises pannis õli 130 C - õli võiks olla umbes poole panni sügavuselt.
Tõsta umbes pooled kartulikangidest kurnlusika abil õlisse. Sega kergelt läbi, siis küpseta umbes 10 minutit, kuni kartulid on läbi küpsenud, aga mitte pruunistunud.
Võta kartulid kurnlusika abil välja ja tõsta köögipaberile tahenema. Küpseta samal moel ka ülejäänud kartulid.
(Seda võid teha paar tundi varem).
Enne serveermist kuumuta õli 190 C. Tõsta kõik poolenisti küpsetatud kartulid kurnlusika abil kuuma õli sisse ning küpseta 4-5 minutit, kuni kartulid on krõbedad ja kuldpruunid.
Tõsta kurnlusikaga õlist välja ja lase köögipaberil veidi taheneda. Puista peale meresoolahelbeid ning serveeri nt koos linnaseäädikaga.
minu viga, tegin kangid aga need ei olnud algselt väga peened. Kartulid tõmbasid üsna kokku. Igaks juhuks võiks kartulid enne mikrosse panekut läbi pesta st kui panna tükeldatult. Osa mida vee alt läbi ei lasknud tahtsid sinakaks tõmmata .. Lastele meeldisid ja lähevad kordamisele :)
Mikrosse??
ei ole lahe natuke raske kõik asiad on siin sasi
Ma olen kasutanud täitsa tavalist rapsiõli enamasti.
Parimad friikartulid
Briti telekokkade The Hairy Bikers juhised