Parimad friikartulid

Briti telekokkade The Hairy Bikers juhised

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt kartulit

1 l päevalilleõli või maapähkliõli või muud sobivat õli

meresoolahelbeid

Valmistamine

Koori kartulid, lõika pikuti umbes 1 cm viludeks ning seejärel 1 cm laiusteks kangideks. Loputa jooksva külma vee all, et tärklisest lahti saada.  (Võimaluse korral võid jätta külma vette ligunema mõneks tunniks). Nõruta ja patsuta köögipaberiga kuivaks.

Kuumuta sügavas paksupõhjalises pannis õli 130 C - õli võiks olla umbes poole panni sügavuselt.

Tõsta umbes pooled kartulikangidest kurnlusika abil õlisse. Sega kergelt läbi, siis küpseta umbes 10 minutit, kuni kartulid on läbi küpsenud, aga mitte pruunistunud. 

Võta kartulid kurnlusika abil välja ja tõsta köögipaberile tahenema. Küpseta samal moel ka ülejäänud kartulid. 

(Seda võid teha paar tundi varem). 

Enne serveermist kuumuta õli 190 C. Tõsta kõik poolenisti küpsetatud kartulid kurnlusika abil kuuma õli sisse ning küpseta 4-5 minutit, kuni kartulid on krõbedad ja kuldpruunid. 

Tõsta kurnlusikaga õlist välja ja lase köögipaberil veidi taheneda. Puista peale meresoolahelbeid ning serveeri nt koos linnaseäädikaga.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Kiilike
postitatud 05.04.2011 11:06

minu viga, tegin kangid aga need ei olnud algselt väga peened. Kartulid tõmbasid üsna kokku. Igaks juhuks võiks kartulid enne mikrosse panekut läbi pesta st kui panna tükeldatult. Osa mida vee alt läbi ei lasknud tahtsid sinakaks tõmmata .. Lastele meeldisid ja lähevad kordamisele :)

Karrat
postitatud 14.02.2021 16:09

Mikrosse??

ei ol
postitatud 18.03.2021 17:23

ei ole lahe natuke raske kõik asiad on siin sasi

Pille
postitatud 26.11.2016 20:49

Ma olen kasutanud täitsa tavalist rapsiõli enamasti.