Värske kartul tilli-koorekastmes

Maitsev põhjamaine viis värskete kartulite valmistamiseks. Sobib hästi nt lõheroogade kõrvale.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg värskeid väiksemaid kartuleid

2 dl kohvikoort või vahukoort

100 g Saare hapukoort

punt värsket tilli

korralik näputäis suhkrut

soola ja valget pipart

Valmistamine

Pese kartulid harjaga hoolikalt puhtaks, soovi korral koori. Keeda soolaga maitsestatud ves pehmeks. Nõruta. 

Pane kartulid uuesti potti, lisa rõõsk koor ja hapukoor. Kuumuta segades umbes 5 minutit, kuni rõõsk koor ja hapukoor on osaliselt kartulitesse imendunud. 

Maitsesta soola, suhkru ja valge pipraga, lisa hakitud till ja serveeri. 

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 05.07.2016 22:30

Meile meeldis. Veidi vaheldust tavapärastele keedetud kartulitele.

Maalt ja hobusega
postitatud 30.01.2022 18:22

Mulle ka meeldib!

Jane Bracey
postitatud 04.07.2017 08:56

Maitseb iga grilliga :)

epp viires
postitatud 22.03.2021 19:33

küll on hea retsept!!! tore kohe tegema asuda!!!!!

Pille
postitatud 15.09.2023 18:05

Üks minu tehtud pilt ka, tehtud 2016. a: