Aja keedetud oad, keedetud kartulid ja sibul läbi hakkmasina. Lisa hakkmassile sool ja muna* ning sõtku ühtlaseks. Vormi hakkmassist meelepärase suurusega kotletid, suru lamedamaks ja soovi korral paneeri riivsaias või -leivas.
Munavaba ja/või vegan-versiooni jaoks jäta muna välja ning peenesta kartulid ja oad saumikseriga või köögikombainis. Kuna sellisel moel peenestamine muudab kartuli väga kleepjaks, püsib hakkmass ka ilma munata kenasti koos.
Gluteenivaba versiooni jaoks jäta paneerimine vahele - kotlette on ka muidu lihtne praadida.
Nami-Nami retsept ilmus ajakirja Kodu&Aed 2015. a. jaanuarinumbris. Ilusa pildi tegi Juta Kübarsepp.
Meil ei läinud kaubaks. Tegin nii riivleivaga paneeritud kui tavalisi. Mulle oa-kotletid meeldisid (riivleivaga mitte niiväga), lapsed hindasid kotletid liiga lögaseks. Ehk oleks pidanud oad-kartulid hakkmassiks tambima?!
Põldoakotletid
Väga tummised ja toekad taimsed kotletid, mis on seni meeldinud ka kõikidele lihasõpradele.