Põldoakotletid

Väga tummised ja toekad taimsed kotletid, mis on seni meeldinud ka kõikidele lihasõpradele. 

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g keedetud põldube

400 g keedetud kartuleid

1 sibul

1 muna

soola ja musta pipart

Paneerimiseks:

riivsaia või riivleiba soovi korral

Praadimiseks:

õli

Valmistamine

Aja keedetud oad, keedetud kartulid ja sibul läbi hakkmasina. Lisa hakkmassile sool ja muna* ning sõtku ühtlaseks. Vormi hakkmassist meelepärase suurusega kotletid, suru lamedamaks ja soovi korral paneeri riivsaias või -leivas.  

Prae keskmisel kuumusel pannil õlis mõlemalt poolt pruuniks. Serveeri värske salatiga.

Nipid ja soovitused:

  • Munavaba ja/või vegan-versiooni jaoks jäta muna välja ning peenesta kartulid ja oad saumikseriga või köögikombainis. Kuna sellisel moel peenestamine muudab kartuli väga kleepjaks, püsib hakkmass ka ilma munata kenasti koos.
  • Gluteenivaba versiooni jaoks jäta paneerimine vahele  - kotlette on ka muidu lihtne praadida. 

Nami-Nami retsept ilmus ajakirja Kodu&Aed 2015. a. jaanuarinumbris. Ilusa pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 04.04.2009 23:01

Väga maitsvad.Isegi mu väga väga valivad lapsed sõid.

hexy
postitatud 03.02.2010 12:49

Mõnusad kotletid. Lisasin ühe muna, sest muidu ei tahtnud kotletid koos püsida.

Aire1
postitatud 03.03.2018 12:46

Head kotletid, isegi minu lihasõbrast mees sõi ja kiitis.

Liisi
postitatud 14.03.2018 22:30

Meil ei läinud kaubaks. Tegin nii riivleivaga paneeritud kui tavalisi. Mulle oa-kotletid meeldisid (riivleivaga mitte niiväga), lapsed hindasid kotletid liiga lögaseks. Ehk oleks pidanud oad-kartulid hakkmassiks tambima?!