Suitsuräimerisoto

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

2 punast sibulat

100 g viilutatud šiitake seeni

150 g ehk 1 mugul apteegitilli

3 dl arborio vm risotoriisi

1 loorberileht

2 dl valget veini

1 l kuuma kalapuljongit

250 g puhastatud suitsutatud räime

Valmistamine

Kuumuta potis õli. Lõika sibul, seened ja apteegitill tükkideks ja hauta veidi kuumas õlis. Lisa riis ja kuumuta klaasjaks. Lisa loorberileht.

Kalla valge vein potti ja sega, kuni see on imendunud. 

Lisa seejärel vähehaaval kuum kalapuljong, peale iga lisamist riisi segades. Kui riis on peaaegu küps e. al dente (umbes 20 minuti pärast), lisa suitsuräim võimalikult suurte tükkidena.

Kaunista murulaugu ja parmesaniga.

Retsept on pärit soomlaste Finfood veebilehelt (Pro Kala ry, Silakkarisotto)

LISA KOMMENTAAR