3 viilu saia või 1 dl riivsaia
2 dl vedelikku, nt vett või hapukoort või rõõska koort
1 hakitud sibul
400-500 g kodust hakkliha
1 muna
1 tl soola
0.5 tl purustatud musta pipart
maitseaineid omal valikul
Praadimiseks:Pane saiaviilud või riivsai umbes viieks minutiks kaussi vedeliku sisse ligunema.
Haki sibul peeneks ja soovi korral prae kergelt väheses õlis. Lisa hakkliha, muna, sibul ja maitseained ning sega ühtlaseks. Vormi saadud tainast märjaks kastetud kätega kotletid ja prae mõõdukal kuumusel kenasti pruuniks.
Ja kui vahel ei viitsi praadimisega tegeleda, peida kotleti sisse tükike juustu, vormi piklikud pätsikesed, ja pane ca 30 min ca 200 C ahju. :)
Super hea idee. Muidu muud koostised samad lihtsalt keskele juust?
Mulle maitseb suitsujuustuga.
Mina asendasin vedeliku osa püreetatud kapsa-porgandiga (2 dl). Lisasin ka veel 1 dl hapukoort. Väga head tulid!
Aastaid tagasi Saksamaal kohatud Poola vanaproua nipp oli suur sibula kogus - hakkliha ja sibul olid suhtes 1:1. Mul pole pere nii ära rääkida õnnestunud, kuid 500g hakkliha kohta võtan 3-4 sibulat. Ja hapukoort lisan ka - see aitab muide ka kiire kõrbemise vastu. Kui hoiatuseks esimest korda testijatele - vedelikku eraldub sellisest segust praadimise ajal päris palju.
aga küüslauku keegi ei panegi? Minul ikka alati hakklihal/ lihal küüslauk- sibul.
Küüslauk eab olema...minl vähemalt
Hakkliha ja sibul vahekorras 1:1 toimib väga hästi-need on nüüd mu lemmikkotletid! Sibula praadisin ennem läbi!
Täitsa head tulid :) (7.03.2013)
superhead. minu mehike kiitis mind täiega. (3.11.2013)
No tõesti nii koduse ja maheda maitsega. Lisasin ise veel ka ühe väikse küüslauguküüne. Super. (30.01.2014)
Proovisin rõõsa koore ja riivraia varianti. Maitseainetesse suhtusin loominguliselt. Sisse läks umbes 1tl peenestatud tilli ja teist sama palju peterselli ning 3 suurt küüslaugu küünt.
mina panen porgandit, sibulat, küüslauku ja kartulit ka sisse.
väga maitsev tuli
Lisasin riivjuustu ja veel ühe muna, küpsetasin ka ahjus ja said väga head ning mahlased :P
alati head ;) Hakkasin jälle tegema
kui tahan teha, siis vaatan alati seda retsepti ;) Tänx
Seguhakkliha, riivitud porgand,paprika,hapukoor riivsai, muna, maitseained, küüslauk kindlasti ja sibul. Mmmm....super
Ahjus juustuga tulid väga head. Naisele ja lastele meeldisid väga. :)
Super head tulid
Sain ka kiita, et head tulid. Aitäh, retsepti jätan meelde, teen teinekordki.
Väga lihtne teha ja väga maitsvad tulid. Lisasin natukene jahu ka juurde.
Mul kippusid kotletid ära lagunema.
Summi vaja teha!
Väga mõnusad! Lisasin jahu, et oleks parem vormida. Aitäh küüslaugu soovijatele, panin sibulaga pooleks.
mul on kõik juba kokku segatud.................. peaaegu järelikult .... mul pole ühtegi viilu saia kodus............. keedukartul äkki sobib sinna panna? Noh et mätsiks paremini
Jürka, enam see Sind ei aita, aga jah, riivitud keedetud kartul on hea "liim", aga võib panna ka riivsaia või veidi jahu näiteks.
Venelased pidid panemagi saia asemel kartulit. Olen söönud nende valmistatud kotlette ja on väga head.
Lähtusin ka selle retsepti järgi tehes oma esimesi kotlette. Kuna isa jahi mees siis kasutasin põdrahakkliha ja seahakkliha pooleks ning kuna saia austaja ei ole, siis purustasin hoopis neljavilja helbeid sisse. Kes otsib tervislikumaid alternatiive, siis soovitan soojalt pudruhelbeid purustada ja kasutada seda kui riivsaia! Sibula praadisin enne läbi, sest see maitseb meile lihtsalt rohkem. Kotletid said väga maitsvad!
Väga maitsvad ja mahlased tulid, lisasin ka ühe küüslauguküüne.
Imelihtne retsept. Panin hapukoort ja vett pooleks. Lisasin riivitud porgandit ja kaalikat, tulid ülimaitsvad. Teen järgmine kordki. :)
Väga maitsvad kotletid!
Riivsaia või saia asemel kaerakliid ja toimib.
Klassika!
Väga hääd tulid!
Minu esimesed kotletid, külmkoorekaste ja kartul.
Lihtsad hakk-kotletid
Põhiretsept maitsvate ja mahlaste hakk-kotlettide valmistamiseks. Maitsvaimad kotletid saab sea- ja veisehakkliha segust.
Vahendid kokkamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.