1 biskviitpõhi (tordipõhi)
3 sl kakaopulbrit
veidi rummiessentsi
hapukoort
Lõika biskviitpõhjalt küljed ära, pane kõrvale.
Pudista biskviitpõhi ise kaussi. Lisa kakao ja rummiessents. Nüüd lisa veidike hapukoort, et saaksid seotud, ent vormitava massi. Vormi saadud mass pallikesteks (umbes 10 tk).
Pudista biskviitpõhja küljed kaussi, veereta rummikooke biskviidipurus. Suru lamedamaks ja kaunista.
Tordipõhja võid küpsetada selle retsepti järgi.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Maailmakuulus ja esimene kooreliköör Bailey’s Original Irish Cream mõeldi välja Iiri joogimeistrite poolt 1974. a. Tegemist oli täiesti uut tüüpi likööriga, mille üheks komponendiks sai rõõsk koor. Kõigest viis aastat hiljem müüs liköör, mis loodi just naistele, üle miljoni kasti aastas ning pani aluse täiesti uuele kategooriale.
Baileyse edu saladus peitub maitses, mis on pärit Iirimaa puhtast loodusest. Enam kui 90% koostisosadest on pärit just sealt, imporditakse vaid kakao ja vanilliin, mida pole võimalik kohapeal kasvatada. Baileys Irish Cream segatakse kokku ainult firmale teadaoleval meetodil ja muidugi ka ülimalt salastatud retsepti järgi. Baileyst toodetakse tänini vaid Dublinis.
Tootja: BaileysTegin selle retsepti järgi ja tulid väga head koogikesed. Just need õiged. Nämma:)
Rummikook oli raudne kindla peale minek, lapsepõlves sai neid sadu kordi tehtud. Toonaste retseptide järgi valminud rummikoogid polnud päris sellised nagu praegu poes müüdavad, aga selle retsepti järgi tehtud on! Poerummikoogi identne koopia!
palju see 1 biskviit kaaluliselt olema peaks?
Teenisin nendega laste käest pluss-punkte :)
Rummiessentsi asemel kasutasin heledat rummi. Tordipõhi kaalus 400 g. Tulemus fantastiline :) Ei! igasugustele küpsisepuru rummikookidele. Biskviidiga on ikka ehedad ja õiged.
Kui palju päris rummi panite retsepti koguse peale?
Kasutasin poest ostetud tordipõhja (340 g oli vist?), sellest sain 10 rummikooki, nagu retseptiski ette nähtud. Kaunistasin tumeda šokolaadiga. Olid nagu päris, täitsa head. Võib teinekordki teha!
Järjekordne kohvikuklassika, mida on äärmiselt lihtne valmistada ja selle retsepti järgi maitseb kook täpselt nii, nagu peab. Ühest tordist jäi päris palju biskviiti üle ja nii saidki valmis maitsvad rummikoogid. Koogid valmivad ruttu, lihtsalt ja vähestest komponentidest.
Tegin ka täna neid, täpselt retsepti järgi...aga ei tulnud sellised nagu lootsin.....kuidagi liiga heledad jäid ja maitse polnud ka nagu see...
Aga kasuta tumedad tordipõhja ja maitse oleneb rummi kogusest. Ma ka esimene kord panin nati vähe rummi. Võimalusel ära kasuta essentsi vaid ikka rummi.
Väga maitsvad. Täiskasvanute puhul olen kasutanud alkoholiga rummi.
Mina lisan ka törtsu bärndit, annab selle veel õigema meki. Ja kakaopulbrit panen u 4 sl.
väga head rummikad tulid...sortsu kangemat võib isegi segi sisse lisada...
Väga head tulid välja. Kui ma küpsetasin biskviidi siis lisasin ka sinna kakaot ja rummiesentsi. Hiljem veeretasin rummikoogid kookoshelvestes. Aitäh retsepti eest!
Tegin selle retsepti järgi ja tuli väga hea kook (nämm nämm
Klassika! Imehead koogikesed, alati peab vähemalt topeltportsu tegema.
Kui teha rummipalle tavalise rummiga, kui palju seda koguseliselt tuleks lisada?
Päris tihti teen, vahel lisan kookoshelbeid ka lisaks!
Lemmikud!
Olen sunnitud tihti tegema, õigemini, viimasel ajal üha vähem, sest poeg on oma lemmikute tegemisega üha osavam :D
Heldeke, kas nii lihtne ongi? Lapsest saadik on rummikook üks mu lemmikkooke, aga näe, pole isegi julgenud mõelda, et võiks ise teha - nüüd proovin kohe kindasti! Kui saaks kaunistuseks peal oleva kreemitupsu retsepti ka veel teada .. :D
Rummikoogid
Üks Eesti kohvikute klassikalisi kooke, mille valmistamiseks on vaja biskviitpõhja või siis biskviidipuru.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.