Nostalgilised trühvlid

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 dl suhkrut

1 dl vett

100 g võid

400 g imiku piimapulbrit (Piltti, Malõsh, Bona vms)

3-4 sl konjakit

Veeretamiseks:

kakaopulbrit

Valmistamine

Keeda suhkrut ja vett 10 minutit. Sulata saadud siirupis või, lisa imiku piimapulber ning sega korralikult. Lase jahtuda.

Vormi segust väikesed pätsikesed ja veereta kakaopulbris. Pane vähemalt üheks ööks külma ja säilita külmkapis.

Pereköögi retsept (Juuni 2002)

LISA KOMMENTAAR

aa
postitatud 31.05.2004 17:50

huvitav,kas neid titele võib anda?

Pille
postitatud 31.05.2004 18:59

Kui konjak välja jätta, siis natuke maiustamiseks vast võib. Aga ise paneks sel juhul segusse kindlasti vaid puhast magedat taluvõid ja suhkrutki vast veidi vähem.

fiisi
postitatud 06.06.2009 22:35

Mina sain vett ja suhkrut 7 min keetes tagasi suhkru... Lõppes see üritus suht õnnetult. Seega ei soovitaks nii kaua seda kraami keeta. Koostisainetes on juttu konjakist, aga pole kirjas, millal selle peaks lisama. Titele ei annaks neid komme peamiselt kakao pärast, alla 3a ei soovitata seda, konjakis olev alkohol ju enamuses aurustub, kui see kuuma vedelikku lisada. Suhkru koguse vähendamisel ei näe mõtet, sest maius on ju ikkagi peamiselt suhkrust koosnev. Pigem võiks vähendada lapsele antavat kogust...

Marika
postitatud 28.11.2010 11:28

Kunagi lapsepõlves sai emaga tehtud ka trühvleid ja tegime loomulikult Malõšši pulbriga. Imehead olid nood trühvlid. Huvitav, kuidas tulevad nüüd need uute lastepiimasegudega? On keegi katsetanud erinevatega ja kui on, siis äkki meeldis mõnega rohkem?

Riina
postitatud 20.06.2013 15:13

Tegin selliseid komme oma lapsele päkapikusussi täitmiseks, kui laps oli natuke alla 2 aastane. Loomulikult jätsin konjaki ja kakao välja. Suhkrukogust ma ei mäleta, kas vähendasin. Kommid õnnestusid, kuigi see segu läks mul peale rpa pulbri lisamist natuke tükiliseks. Samas laps oli nende kommide üle väga rõõmus :) Eks need olid tema esimesed kommid ka. Kui ma õigesti mäletan siis veeretasin neid kakao asemel kookoshelveste sees. Nüüd, kus teine laps 2 kuune ning igaks juhuks ostetud rpa pakk kasutult seisab ning aegub (paar korda sai seda beebile antud) on plaanis teist korda neid komme teha aga seekord juba kakaoga. Loodetavasti enam tükiliseks segu ei lähe. Ehk oskab keegi nõu anda, mida teha, et segu tuleks kenasti ühtlane?