1,5 kg maguskartuleid e. bataate
soola ja musta pipart
1,25 dl täispiima
4 sl võid
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
5 dl minivahukomme või tükeldatud tavalisi vahukomme
Kuumuta ahi 180 C.
Koori maguskartulid ja lõika 2,5 cm tükkideks. Pane suurde potti ning lisa nii palju vett, et maguskartul oleks veega kaetud. Maitsesta julgelt soolaga. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning keeda tasasel tulel umbes 15-20 minutit, kuni maguskartul on pehme.
Nõruta, pane uuesti potti ja tõsta tagasi tulele. Kuumuta segades umbes 2 minutit, kuni vedelik on aurustunud.
Tõsta pott tulelt, sega juurde piim, või ja muskaat. Tambi pudrunuiaga ühtlaseks, maitsesta soola-pipraga.
Tõsta maguskartulisegu 2-liitrisesse ahjuvormi, silu pealt ühtlasemaks.
(Siiinkohal võid roa kuni 24 tunniks külmkappi panna.)
Laota peale vahukommid ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni vahukommid on kergelt kuldpruunid ja roog on läbi kuumenenud.
Martha Stewarti retsept. Pildil on pool kogust, pildi tegi Pille Petersoo.
Pakkusin sõpradele ühel novembrilõpu õhtusöögil. See maguskartuli osa oli seal väga maitsev, vahukommide lisamise vajadus jäi natuke arusaamatuks :)
Maguskartulivorm vahukommidega
Ameeriklaste armastatud tänupühaderoog.