e. "külamehe kaaviar" keedetud munadest, soolaheeringast ja hapukoorest.
2 vähesoolast heeringafileed (Kapten Grant)
2 keedetud muna
1 väike sibul
1 sl sidrunimahla
2 sl jämedat riivsaia
1 dl hapukoort
purustatud musta pipart
Lõika keedumunad ja sibul pisikesteks tükkideks. Aja heeringas läbi hakkmasina või haki peeneks.
Sega hapukoor pipra ja sidrunimahlaga, lisa riivsai. Lase 5 minutit seista ja sega muude ainetega kokku.
Heeringakaaviar sobib suupisteks, leivakatteks või väikeste paksude lusikakookide juurde.
Retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine (1/2000, Maire Suitsu, "Külamehe kaaviar"), pildi tegi KIILIKE.
Mõnus möks võileivale, teen mõni teinekord veel.
Mõnus suupiste.
Külamehe heeringakaaviar
e. "külamehe kaaviar" keedetud munadest, soolaheeringast ja hapukoorest.