Külamehe heeringakaaviar

e. "külamehe kaaviar" keedetud munadest, soolaheeringast ja hapukoorest.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

2 vähesoolast heeringafileed (Kapten Grant)

2 keedetud muna

1 väike sibul

1 sl sidrunimahla

2 sl jämedat riivsaia

1 dl hapukoort

purustatud musta pipart

Valmistamine

Lõika keedumunad ja sibul pisikesteks tükkideks.  Aja heeringas läbi hakkmasina või haki peeneks.  

Sega hapukoor pipra ja sidrunimahlaga, lisa riivsai. Lase 5 minutit seista ja sega muude ainetega kokku.

Heeringakaaviar sobib suupisteks, leivakatteks või väikeste paksude lusikakookide juurde.

Retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine (1/2000, Maire Suitsu, "Külamehe kaaviar"), pildi tegi KIILIKE.

LISA KOMMENTAAR

Kiilike
postitatud 22.02.2011 12:59

Mõnus möks võileivale, teen mõni teinekord veel.

Hexy
postitatud 02.10.2018 11:12

Mõnus suupiste.