1 kg puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
1.5 dl vett
1.5 sl riivitud ingverijuurt
2 apelsini
500 g moosisuhkrut
Pese apelsinid hoolega, kuivata. Pressi välja mahl ja riivi koor.
Pane kõrvitsatükid koos veega potti, aja keema ja lase vaiksel tulel umbes tund aega podiseda, kuni kõrvits on täiesti pehme ja kergesti lagunev.
Et saavutada tükkidega marmelaadi konsistentsi, tõsta pott tulelt ja püreesta saumiksriga täiesti ühtlaseks massiks või suru läbi sõela.
Tõsta pott uuesti tulele, lisa moosisuhkur, ingver, apelsinimahl ja -koor.
Keeda veel 10 minutit. Selles staadiumis võib tekkida ka vahtu, see tuleks vahukulbiga eemaldada.
Tõsta marmelaad kuumalt kuumadesse steriliseeritud purkidesse. Kaaneta ja säilita jahedas.
Pildi saatis MARI-LIIS
Apelsini ja ingveriga kõrvitsamarmelaad
"Tiiu" köögitoimetaja Mari-Liis Iloveri retsept. Mari-Liis soovitab seda hommikusele röstsaiale.