Mandlimass (isetehtud martsipan)

Klassikaline pâte d'amandes. Mandlimassist saab vormida kompvekke, rullida tortide-kookide katteks või kasutada Soome-päraste vastlakuklite täiteks.
Soovi korral võib mandlimassi värvida või maitsestada toiduvärvide, kakaopulbri ja erinevate essentside ja ekstraktidega.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g kooritud mandleid

100 g tuhksuhkrut

0,5-1 munavalge

0.5 tl mandliessentsi

Valmistamine

Vajadusel koori esmalt mandlid (loe siit).

Jahvata mandlid köögikombainis või kohvimasinas. Lisa tuhksuhkur ja sega hoolega.

Pane segu kaussi ja lisa veidi munavalget. Sõtku käte abil kuni saad pehme ja nõtke massi. Lisa mandliekstrakt ja sõtku veel veidi.

Keera saadud mandlimass toidukilesse ja hoia jahedas.

Pildi tegi SPIDUR.

LISA KOMMENTAAR

elina
postitatud 15.05.2010 12:26

mandlite koorimisest, mis on kogu protsessis kõige tüütavam asi, pole siis retseptis sõnagu juttu:D ma ei mäleta, millal ma eesti poeriiulil terveid,kooritud mandleid nägin.

annika
postitatud 25.06.2010 21:00

koorida on lihtne. pane mandlid korraks keevasse vette ja koori. koor lööb mandlitel lahti. või kasuta mandlilaaste mis on juba kooritud :)

Jall
postitatud 03.06.2023 21:17

võib ju kasutada seks puhuks mandlijahu.

Heli
postitatud 21.11.2012 00:32

Mina ei hakanudki koorima ja mass saigi ilusa pruunika looduslähedase tooni:)

Amera
postitatud 07.07.2015 22:22

Kui kaua martsipan külmikus säilib ?

Maalt ja hobusega
postitatud 06.10.2023 08:29

Polegi ise teinud, alati ostnud.