Böff à la tartar

'Böff à la tartar' valmistamiseks on kindlasti vaja hästi värsket hakitud veisefileed - kauplusest ostetud hakkliha asemel tuleks see ise värskest lihatükist hakkida.

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

250 g hästi värsket kvaliteetset veisefileed või lihaveise delikatesshakkliha

1 punane sibul

1 väike marineeritud kurk

1 tl (kuhjaga) väikeseid kappareid (vajadusel loputa esmalt)

2 sl hakitud peterselli

1 munakollane

soola ja musta pipart

Kaste:

2 sl õli

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 tl Worcesteri kastet

1 tl Dijon sinepit

1 tl konjakit

paar tilka Tabascot

Serveerimiseks:

röstitud saia

Valmistamine

Haki sibul, kurk, kapparid ja petersell peeneks. Kui kasutad tervet lihatükki, siis kaabi terava noaga väikesteks tükkideks või haki peeneks.

Sega kausis hakitud veiseliha, sibul, kurk, kapparid, petersell ja munarebu, maitsesta soola-pipraga.

Sega kastmeained omavahel, siis sega hakkmassi hulka.

Serveeri kohe röstitud saiaga, kaunistuseks võid lisada mõned terved kapparid.

Retsept on mugandatud Meriti blogist.

LISA KOMMENTAAR