Pelmeenivorm

Pelmeenivormi kõrvale võiks serveerida mõnda värsket salatit.

Kogus
viiele kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
5 minutit + 30 minutit ahjus
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

700 g külmutatud (mini)pelmeene

4 muna

2-3 sl hapukoort

2 dl piima

1 paprika

1 väike sibul

soola

kuivatatud punet või basiilikut või pitsamaitseainet

sidrunipipart või piprasegu või musta pipart

Valmistamine

Pane külmutatud pelmeenid ahjuvormi (sulatada ega keeta pole eelnevalt vaja).

Prae paprikat ja sibulat paar minutit võis ning pane seejärel vormi.

Klopi munad hapukoore ja piimaga lahti, maitsesta hoolega ning kalla pelmeenidele, nii et need oleksid kaetud. Sega kergelt läbi. 

Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni munasegu on hüübinud ja pelmeenid kenasti küpsenud.

Nipid ja soovitused:

  • Siin võib vabalt kasutada poest ostetud külmutatud pelmeene. Pelmeene eelnevalt sulatada ega keeta pole vaja, kuigi eks roog õnnestub ka keedetud pelmeenidega. 
  • Retseptis juustu pole ette nähtud ja seda pole ka vaja - aga kui on kange soov juustu peale riivida, siis selle võiks lisada nii umbes 10 minutit enne roa valmimist. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud raamatust "Pereköögi kokaraamat" (2007).

LISA KOMMENTAAR

Diana
postitatud 29.05.2011 17:34

Pikka aega piidlesin seda retsepti oma raamatus ja mõtlesin, kas on ikka hea? Kuna raamat on nii otsast lõpuni juba tehtud, siis otsustasin proovida. Ja tulemus oli üllatavalt hea. Teine hea boonus on veel see, et seda on väga lihtne teha ja pole aeganõudev. Seega, kui on kiire ja vaja teha muid toimetusi, aga söök ootab tegemist, siis on see väga hea retsept.

Dee
postitatud 02.08.2011 00:17

Ühinen Diana arvamusega. Kui vahel juhtub olema liiga kiire või liiga laisk päev (nagu näiteks mul täna :P), siis on siinne minimaalset eeltööd nõudev retsept just see, mida vaja. Kõrvaseks tegi meespool porgandi-hapukooresalatit ja nii saigi meie maitsev õhtusöök imelihtsalt valmis. Vastavalt retseptis olnud soovitusele olime maitseainetega topelt helded ja see tuli kasuks. :)

Stella
postitatud 06.11.2013 20:43

Piima asemel lisasin rõõsa koore ja paprika asemel hoopis lillkapsast. Ja kuna meil sibulat ei sööda väga palju, siis sibulat ei lisanud. Hapukoort lisasin rohkem ja mune vähem, Minu meelest tuli kate õhulisem. Ja pelmeenid keetsin enne valmis :). Täitsa maitsev sai.

Kersti A @ FB
postitatud 16.03.2015 15:48

Ma panin sibula asemel porrut, pasta rosso maitseainet panin ka, pizzamaitseainet ka ja marineeritud kurki. Piima asemel kasutasin vahukoort.

Pille
postitatud 04.04.2023 19:05

Kajakas on sellise pildi saatnud