700 g külmutatud (mini)pelmeene
4 muna
2-3 sl hapukoort
2 dl piima
1 paprika
1 väike sibul
kuivatatud punet või basiilikut või pitsamaitseainet
sidrunipipart või piprasegu või musta pipart
Pane külmutatud pelmeenid ahjuvormi (sulatada ega keeta pole eelnevalt vaja).
Prae paprikat ja sibulat paar minutit võis ning pane seejärel vormi.
Klopi munad hapukoore ja piimaga lahti, maitsesta hoolega ning kalla pelmeenidele, nii et need oleksid kaetud. Sega kergelt läbi.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni munasegu on hüübinud ja pelmeenid kenasti küpsenud.
Retsept on mugandatud raamatust "Pereköögi kokaraamat" (2007).
Pikka aega piidlesin seda retsepti oma raamatus ja mõtlesin, kas on ikka hea? Kuna raamat on nii otsast lõpuni juba tehtud, siis otsustasin proovida. Ja tulemus oli üllatavalt hea. Teine hea boonus on veel see, et seda on väga lihtne teha ja pole aeganõudev. Seega, kui on kiire ja vaja teha muid toimetusi, aga söök ootab tegemist, siis on see väga hea retsept.
Ühinen Diana arvamusega. Kui vahel juhtub olema liiga kiire või liiga laisk päev (nagu näiteks mul täna :P), siis on siinne minimaalset eeltööd nõudev retsept just see, mida vaja. Kõrvaseks tegi meespool porgandi-hapukooresalatit ja nii saigi meie maitsev õhtusöök imelihtsalt valmis. Vastavalt retseptis olnud soovitusele olime maitseainetega topelt helded ja see tuli kasuks. :)
Piima asemel lisasin rõõsa koore ja paprika asemel hoopis lillkapsast. Ja kuna meil sibulat ei sööda väga palju, siis sibulat ei lisanud. Hapukoort lisasin rohkem ja mune vähem, Minu meelest tuli kate õhulisem. Ja pelmeenid keetsin enne valmis :). Täitsa maitsev sai.
Ma panin sibula asemel porrut, pasta rosso maitseainet panin ka, pizzamaitseainet ka ja marineeritud kurki. Piima asemel kasutasin vahukoort.
Kajakas on sellise pildi saatnud
Pelmeenivorm
Pelmeenivormi kõrvale võiks serveerida mõnda värsket salatit.