Karrivürtsidega pastinaagisupp

Pastinaak ehk aed-moorputk oli meie vanaemade laual sage külaline ning on taas tee eestlaste toidulauale leidnud. Ahjus küpsetatud pastinaagid on nii mõnegi Euroopa rahva jõululaual kohustuslik osa.

Siin on pandud pastinaagid sametiselt pehme püreesupi sisse. Suur potitäis jõuluvürtsidega maitsestatud suppi sobib nii argiõhtuks kui ka peenest supitaldrikust serveerituna pühadelaua esimeseks käiguks.

Sobib ka veganitele!

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1-2 sl õli

1 hakitud suur sibul

1 hakitud küüslauguküüs

750 g kooritud ja hakitud pastinaaki

2 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

1 tl ingveripulbrit

1 l kuuma köögiviljapuljongit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

värsket koriandrit

Valmistamine

Koori ja tükelda pastinaagid.

Kuumuta potis õli, lisa sibul ja prae mõned minutid. Lisa hakitud küüslauk ning prae veel minut aega. Nüüd lisa vürtsid ja pastinaagid, sega läbi. Lisa kuum puljong, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel 20-30 minutit, kuni pastinaak on pehme.

Tõsta pott tulelt, lase supil veidi jahtuda, siis püreesta. Kuumuta uuesti läbi, vajadusel maitsesta.

Kaunista värske koriandrilehega ja serveeri.

Foto tegi Andres Teiss 2011. a. Selveri Jõululehe jaoks.

LISA KOMMENTAAR