Briti saiavorm

Klassikaline bread and butter pudding, mis maitsestatud muskaadi, sukaadi ja rosinatega.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

10 viilu saia

50 g võid

1 sl apelsini- või sidrunisukaadi

50 g rosinaid

2 dl piima

2 dl 35% rõõska koort

50 g suhkrut

0.5 väiksema sidruni riivitud koor

3 muna

riivitud muskaatpähklit

Valmistamine

Määri saiaviilud võiga ja lõika saiaviilud pooleks. Laota võitatud 1,2-liitrise vormi põhja üks kiht saiaviile, puista peale sukaad ja 1/2 rosinatest. Kata ülejäänud saiaviiludega ning peale puista ülejäänud rosinad.

Sega piim ja rõõsk koor, lisa suhkur ja sidrunikoor. Klopi munad lahti ning sega piima-kooresegu hulka. Kalla munapiim vormi saiaviiludele, riivi peale veidi muskaatpähklit.

Küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit.  Serveeri soojalt.

Retsept on briti kokandusgurult Delia Smith'ilt (Rich Bread and Butter Pudding)

LISA KOMMENTAAR

dee
postitatud 27.12.2007 20:03

See on üks väga mõnus saiavorm, seest pehme ja pealt krõbe. Soojalt külma piimaga, mmm!