Gruusia šašlõkk

Gruusia šašlõkki võib valmistada nii veiselihast, sealihast, vasikalihast kui ka lambalihast.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kg veisefileed või vasikaliha või lambaliha või seafileed

18 kirsstomatit

soola ja musta pipart

jahvatatud kukerpuumarju (barbariis)

Serveerimiseks:

1 suur viilutatud sibul

keedetud riisi

Valmistamine

Lõika liha ristikiudu piklikeks tükkideks, lüki vaheldumisi tomatitega grillvarrastele. Grilli hõõguvate süte kohal pidevalt ringi keerates 7-15 minutit, kuni liha on küps.

Serveerimisel puista peale soola, pipart ja jahvatatud kukerpuuparju. Aseta lihavarras taldriku keskele, ühele poole keedetud riis, teisele poole toored sibularattad.

Retsept on Barbara Normani raamatust "Russian Cookbook" 1967

LISA KOMMENTAAR