Klassikaline kimchi

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 suurem hiina kapsas (u 1,5 kg)

3 l vett

250 g mere- või kivisoola

Täidis:

500 g jaapani redist (daikon)

5 sl gochugaru tšillipulbrit

10 hakitud küüslauguküünt

4 sl hakitud ingverijuurt

250 ml kalakastet

1 peenelt riivitud sibul

1 kimp hakitud mugullauku (garlic chives)

Valmistamine

Eemalda Hiina kapsalt inetud välimised lehed, lõika kapsas pikuti pooleks. Hõõru peotäis soola kapsakihtide vahele, tõsta kõrvale. 

Sega suures potis vesi ja ülejäänud sool, kuni sool on lahustunud. Pane kapsapoolikud soolvette ja lase 3-6 tundi tõmmata. Kurna, loputa kergelt jooksva vee all ja nõruta uuesti. 

Täidise jaoks koori rõigas, lõika tikkudeks. Pane kaussi, lisa tšillipulber ja sega hoolega. Siis lisa ülejäänud ained. 

Määri täidis kõikide kapsalehtede vahele, nii et lehed oleksid korralikult kaetud. Pane täidetud kapsad kinnisesse karpi ja lase 12 tundi toatemperatuuril tõmmata.

Serveeri kohe või säilita kuni 2-3 nädalat külmkapis.  

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 16.05.2020 14:47

Ma olen seda kimchit nüüd juba kordi ja kordi teinud. Pool redise kogusest asendan porgandiga. Kui täidis on kapsa vahele kenasti ära määritud (kummikindad kätte) siis panen suuremasse nõusse ja vajutan nii, et mahlad peale jääks. Siis lasen nõrga vajutuse all paar päeva toatemperatuuril hapneda, vahepeal võib jälle alla vajutada, et süsihappegaasid välja saaks. Siis panen paariks päevaks jahedamasse laagerduma. Ja siis võtan välja (kindad käes) lõikan väiksemaks ja jagan purkidesse, vajutan korralikult kinni ja mahlad ka ikka purki kõik. Kaaned peale ja säilib jahedas kaua. Muidugi võib juba teisel päeval ka hakata sööma aga õige asi saab ikka pikemal hapendamisel.