5 dl aedviljapuljongit
800 g tükeldatud puhastatud kõrvitsat
2 hakitud sibulat
2 purustatud küüslauguküünt
0.5 tl värskelt riivitud muskaatpähklit
soola ja musta pipart
4 sl vahukoort või kohvikoort
Kuumuta aedviljapuljong keemiseni. Lisa tükeldatud kõrvits ja sibul ning peenestatud küüslauk. Hauta tasasel tulel 20 minutit, kuni aedviljad on pehmed.
Püreesta supp ning pane uuesti potti. Maitsesta püreestatud supp muskaadi, soola ja pipraga ning kuumuta läbi. (Siinkohal võid supi sügavkülmutada).
Jaota supp taldrikutesse ning kaunista soovi korral lusikatäie rõõsa koorega.
Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2012. a. novembrinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Olen kahe nädala jooksul seda suppi juba 2 korda teinud. Suur tänu hea retsepti eest!
Tõeliselt väga maitsev. Lisasin ka paar porgandit, kuigi selles retseptis polnud seda ette nähtud.
Üks minu lemmikuid kõrvitsasuppe, lihtne kiire ja hea! Ja mis peamine, söövad ka mehed kes muidu sellistest roogadest just lugu ei pea. Vahel olen lisanud ka prgandit või kartulit, pastinaaki ning mõnda sulatatud või toorjuustu.
Lisasin ühe porgandi ja praadisin sibula enne läbi. Supp sai imehea, mees tahtis, et teeksin lähipäevadel veel :)
Külalised sõid suure rõõmuga
Lihtne ja maitsev!
Supp tuli pisut vürtsikas, lastele eriti ei meeldinud.
Väga maitsev. Praadisin enne sibula, küüslaugu ning kergelt ka kõrvitsa. Seejärel puljong!
Tõesti hea, lisasin ka mõne porgandi.
Kõrvitsasupp muskaadiga
Muskaatpähkel annab kõrvitsasupile sooja vürtsikust ja teeb lihtsa köögiviljasupi tavapärasest erinevaks.