1 kg maguskartuleid e. bataate
2 sl külmpressitud oliiviõli
0,5 tl tšillihelbeid soovi korral
110 g pancetta soolapeekonit või suitsupeekonit
1 suur punane sibul
2 sl tumedat pruuni suhkrut või mett või vahtrasiirupit
2 sl punase veini äädikat või palsamiäädikat
Kuumuta ahi 220°C kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Pese koorimata maguskartulid hoolega puhtaks, kuivata ja lõika 1,25 cm kuubikuteks. Pane maguskartulid ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli ja puista peale umbes 0,5 tl soola. Kui soovid, võid ka veidi tšillihelbeid peale raputada. Sega kõik läbi ning pane umbes 45 minutiks ahju küpsema. Sega aeg-ajalt.
Lõika pancetta või peekon kuubikuteks. Pane paksupõhjalisele praepannile ning küpseta tugeval tulel umbes 5-10 minutit, kuni rasv on välja küpsenud ja pancetta/peekon mõnusalt krõbe. Sega aeg-ajalt! Võta pancetta- või peekonikuubikud kurnlusikaga pannilt ära ja tõsta taldrikule ootele.
Koor punane sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Lisa pannile, vajadusel lisa ka sorts oliiviõli. Alanda kuumust ning küpseta aeg-ajalt segades tasasel tulel kuni 45 minutit, kuni sibul on korralikult karamelliseerunud ja suus-sulavalt pehme.
Siis lisa pannile suhkur ja äädikas ning kuumuta veel 5 minutit, kuni äädikas on aurustunud. Maitsesta sibul soolaga.
Pane küpsetatud bataadikuubikud ja krõbe peekon pannile, sega õrnalt läbi ja serveeri soojalt.
Retsept on mugandatud Julian Tursheni raamatust "Small Victories". Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Maguskartul karamelliseeritud sibulaga
Põnev viis maguskartuli serveerimiseks.