Murulaugulõhe

Grillitud gorbuuša-, forelli- või lõhefilee murulauguvõiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 portsjontükki gorbuuša-, lõhe- või forellifileed

1 peotäis värsket murulauku

50 g pehmet võid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Määri keraamiline ahjuvorm võiga, tõsta lõhefileed vormi. Sega hakitud murulauk ja pehme või, maitsesta soola ja pipraga. Määri murulauguvõi lõhefileedele.

Küpseta kuumas grillahjus u 10 minutit, kuni kala on läbi küpsenud.

Serveeri punase paprika ja rohelise salatiga (eriti sobib põld-võõrkapsas ehk rukola).

Retsept on brittide Somerfield poeketi ajakirjast (Grilled Salmon with Chive Butter). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Mari-Liis
postitatud 17.04.2010 20:49

Kevadise maitsega, murulauk annab lõhele särtsu juurde. Sõime värske salatiga (erinevad salatilehed, kurk, tomat, redis). Maitsev kerge õhtusöök.

Pille
postitatud 09.07.2017 14:28

Mari-Liisi saadetud foto:

Pille
postitatud 09.07.2017 14:30

See oli väga lihtne ja suvine. Kasutasin gorbuušafileed, sestap on kala fotol üsna hele.

Pille
postitatud 05.07.2022 11:18

Foto ka: