Jõhvikasalat apelsini ja portveiniga

Jõhvikasalat (cranberry sauce) on Briti jõululaual alati olemas. Sobib hästi küpsetatud kalkuni/kana juurde või lisandiks juustulauale. Sobib serveerimiseks nii kuumalt kui jahtunult.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

200-250 g värskeid või külmutatud kultuurjõhvikaid

1 suure ja mahlase apelsini mahl ja riivitud koor

100 g (heledat muscovado) suhkrut

klaas portveini

Valmistamine

Pane potti jõhvikad, suhkur, apelsinimahl ja riivitud apelsinikoor ning portvein. Kuumuta segades tasasel tulel, kuni suhkur on sulanud. 

Siis jätka kuumutamist 5-8 minutit, kuni jõhvikad on pehmed ja kaste paksenenud. 

Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (detsember 1998)

LISA KOMMENTAAR