Kergelt karrine kartuli-kurgisalat

Sobib liharoogade juurde, ent ka niisama söömiseks. Mõnus ja lihtne vaheldus Eestis nii populaarsele kartulisalatile.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g keedetud kartuleid

1 pikk kurk

Kaste:

250 g hapukoort

250 g majoneesi

1 tl soola

1 tl karripulbrit

0.5 tl musta pipart

1 väike hakitud sibul

1 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Haki kurk väiksemateks kuubikuteks, pane sõelale, puista peale julgelt soola ja lase 15-30 minutit nõrguda. (See pole hädavajalik etapp, ent jätab kurgitükid mõnusalt krõmpsuks, samuti ei muutu salat nii kiiresti vesiseks.)

Keeda ja koori kartulid. Lase jahtuda, siis lõika vastavalt soovile kas suuremateks või väiksemateks tükkideks.

Sega kõik kastmeained (võid lisada veidi kurkumat, siis saad värvikama kastme). Lisa kastmele tükeldatud kartulid ja kurk.

Retsept on mugandatud ühest Taani naisteajakirjast, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille. 

LISA KOMMENTAAR

Eeke
postitatud 17.04.2010 10:52

Sobib superhästi liharoogade juurde ;)

Pille
postitatud 15.12.2017 19:09

Eeke tehtud pilt:

Kardemon
postitatud 18.08.2013 09:58

Tore teistmoodi salat. Kindlasti teen ka teinekord...siis ehk lisan veel midagi... Õuna? mingit lihalist? :-)

Pille
postitatud 15.12.2017 19:09

Väga mõnus ja teistsugune salat! Lihtsam :)

Merx
postitatud 05.04.2018 10:13

Lemmik-lemmik-lemmik!