Kihiline Läti salat leiva ja maisiga

Kārtainie ķiploku grauzdiņu salāti ar tomātiem un kukurūzu ehk krõbedad leivakuubikud, mais, tomat ja keedumunad või riivjuust kihiti majoneesiga. Olla populaarne Lätis.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 päts peenleiba (u 600 g)

400 g konservitud maisi

3-4 tomatit

3-4 küüslauguküünt

250 g majoneesi

200 g riivitud juustu või 4-5 keedetud muna

soola

praadimiseks õli

Valmistamine

Esmalt valmista leivakuubikud. Lõika leib kuubikuteks ja prae pannil õlis krõbedaks. Sega juurde peenelt hakitud või riivitud küüslauk. Tõsta köögipaberile tahenema, maitsesta soolaga. Tõsta praetud leivakuubikud serveerimiskausi põhja.

Kalla peale kolmandik majoneesit.

Siis tükeldatud tomatite kiht, peale kiht majoneesi (umbes pool ülejäänud majoneesist). 

Siis nõrutatud konservmais, peale kiht majoneesi (kogu ülejäänud majonees). 

Kõige peale pane kiht riivjuustu või kiht hakitud mune. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui Sul on kiire, siis võid kasutada poes müüdavat küüslauguleiba. Siis võid värsket küüslauku veidi vähem lisada või selle üldse ära jätta.
  • Munavaba versiooni jaoks kasuta veganmajoneesi ning peale pane riivjuustu, mitte keedetud muna. 
  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba majoneesi ning kata salat pealt munaga, mitte juustuga - või kasuta laktoosivaba märgisega juustu. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 27.06.2019 17:47

Laste lemmik ei olnud miskipärast, aga suurtele meeldis väga!

Ewe Kaselaan
postitatud 29.06.2019 10:22

Olen varem mõned korrad teinud, tavalise musta leivaga oli märksa maitsvam, peenleivaga söödi ka ära.

Ilona Org
postitatud 16.07.2020 15:20

Kihtide vahele veel praetud peekoni ja suitsukana tükke, värsket ja marineeritud kurki, punaseid ube ja kõik muu, mis retseptis, uskuge, kõigi lemmik!

Anu
postitatud 26.07.2020 15:51

Meile pakuti sünnipäeval seda, aga oli tehtud poe küüslauguleibadega ja oli väga maitsev! ????