1 kg koorega kartuleid
1 punane paprika
2-4 küpset tomatit või peotäis kirsstomateid
1 punane sibul või peotäis sibulapealseid
1 väike avamaakurk
peotäis musti kivideta oliive (nt Kalamata)
2 keedetud muna
Salatikaste:3 sl mahedamaitselist õli
1-2 sl valge veini äädikat või õunaäädikat
soola ja musta pipart
Keeda kartulid pehmeks. Kui kartulid on veel soojad, siis koori need, sega kastmeainetega - siis imenduvad maitsed paremini kartulisse.
Lisa tükeldatud köögiviljad.
Kaunista oliivide ja keedetud muna viilude või sektoritega.
Retsept ilmus ka ajakirja Pere ja Kodu retseptilisas Pereköök (juuli 2016), pildi tegi Hele-Mai Alamaa, illustratsioonide autoriks on Nora Adeele Kalda.
Rumeenia kartulisalat
Rumeenias kutsutakse seda salatit “idamaiseks salatiks” ("Salată orientală), aga isegi rumeenlased ei oska sellist nimevalikut korralikult põhjendada. Meie kartulisalatiga sel roal väga palju ühist pole - peale kartuli - aga mõnus suvine roog on see kindlasti. Väidetavalt sobib see imehästi sealihašnitsli kõrvale!