Rumeenia kartulisalat

Rumeenias kutsutakse seda salatit “idamaiseks salatiks” ("Salată orientală), aga isegi rumeenlased ei oska sellist nimevalikut korralikult põhjendada. Meie kartulisalatiga sel roal väga palju ühist pole - peale kartuli - aga mõnus suvine roog on see kindlasti.
Väidetavalt sobib see imehästi sealihašnitsli kõrvale!

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg koorega kartuleid

1 punane paprika

2-4 küpset tomatit või peotäis kirsstomateid

1 punane sibul või peotäis sibulapealseid

1 väike avamaakurk

peotäis musti kivideta oliive (nt Kalamata)

rediseid

2 keedetud muna

Salatikaste:

3 sl mahedamaitselist õli

1-2 sl valge veini äädikat või õunaäädikat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Keeda kartulid pehmeks. Kui kartulid on veel soojad, siis koori need, sega kastmeainetega - siis imenduvad maitsed paremini kartulisse.

Lisa tükeldatud köögiviljad.

Kaunista oliivide ja keedetud muna viilude või sektoritega.

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirja Pere ja Kodu retseptilisas Pereköök (juuli 2016), pildi tegi Hele-Mai Alamaa, illustratsioonide autoriks on Nora Adeele Kalda. 

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 24.12.2018 19:21

Maitsev salat!