Frititud sibulapallid (bhaji)

Kikerhernejahu ja vürtside segusse kastetud sibulapallikesed on populaarne suupiste india restoranides.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt sibulat

100 g kikerhernejahu

0.75 dl vett

1 tl tšillipulbrit

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 tl garam masalat

näputäis kollajuurt ehk kurkumit

soola

Valmistamine

Sega kikerhernejahu ja maitseained, lisa vesi. Sega ühtlaseks paksemaks tainaks (vajadusel lisa veel jahu/vett), maitsesta soolaga.

Lõika sibul hästi õhukesteks viiludeks.  Sega õhukesed sibularattad taina hulka.

Vormi supilusika abil tainast ümarad pätsid ja friti kuumas õlis kuldpruuniks.

Nõruta köögipaberil liigsest rasvast.

Serveeri hapukoore või kurgi-raitaga (fotol).

Nipid ja soovitused:

  • Mina kasutasin frittimiseks rapsiõli, mida panin väikese poti põhja umbes 3 cm. Õli kuumus on väga oluline - liiga kuumas õlis küpsevad pallikesed vaid pealt ja seest jäävad tooreks; liiga jahedas õlis jäävad pallid rasvaseks. Korraga ei tasu potti panna väga palju sibulapallikesi, sest siis alaneb õli temperatuur. (Pille)
LISA KOMMENTAAR