50 g taluvõid
40 g sibulat
20 g küüslauku
1 tl õiemett
50 g maitsestamata toorjuustu
peotäis värsket tüümiani
soola ja musta pipart
Krõbedik: Ahjuõuna-pohlavaht:3 hapukat õuna
näputäis kaneeli
80 ml Põltsamaa Kuldne õunaveini
1 tl õunaäädikat
100 g külmutatud pohli
50 g moosisuhkrut
5 g värsket ingverit
Nõgesepesto:100 g värskeid või külmutatud nõgeselehti
20 g värsket peterselli
30 g sarapuupähkleid
20 g küüslauku
20 ml sidrunimahla
1 tl Põltsamaa Kanget sinepit
40 g oliiviõli
40 g päevalilleõli
soola ja musta pipart
Küülikumaksapasteedi valmistamiseks lõika maks kuubikuteks, haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil või, lisa hakitud sibul ja küüslauk ning prae tasasel tulel segades klaasjaks.
Lisa kuubikuteks lõigatud küülikumaks. Kuumuta pannil 1-2 minutit, siis lisa mesi, sool, pipar ja hakitud tüümian. Sega läbi, tõsta pann tulelt.
Jahuta saadud mass, lisa toorjuust ja vahusta saumikseriga. Kontrolli maitset, vajadusel lisa soola või pipart.
Aseta küülikumaksasegu toidukilega kaetud anumaga külmkappi üheks tunniks tahenema.
Lõika puuviljaleib õhukesteks viiludeks,rösti ahjus 200 kraadi juures 8 minutit.
Ahjuõuna-pohlavahu valmistamiseks koori õunad, eemalda südamik, lõika õunad suuremateks kuubikuteks. Küpseta õunakuubikuid 220-kraadises ahjus 15 minutit.
Koori ingver ja haki peeneks. Keeda kõiki komponente 20 minutit Põltsamaa Kuldses veinis koos pohlade, suhkru, kaneeli ja õunaveini äädikaga. Jahtunud segu vahusta saumiksriga.
Nõgesepesto valmistamiseks purusta kõik komponendid kannmikseris ühtlaseks.
Retsept on mugandatud Otse Omadelt veebilehelt.
Küülikumaksa ampsud röstitud puuviljaleival, ahjuõuna pohlavahu ja nõgesepestoga
Sellist suupistet pakkus Event Catering'i peakokk Rainer Veeroja 2014. aastal Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtul.