Küülikumaksa ampsud röstitud puuviljaleival, ahjuõuna pohlavahu ja nõgesepestoga

Sellist suupistet pakkus Event Catering'i peakokk Rainer Veeroja 2014. aastal Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtul.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

Küülikumaksapasteet:

50 g taluvõid

40 g sibulat

20 g küüslauku

1 tl õiemett

50 g maitsestamata toorjuustu

peotäis värsket tüümiani

soola ja musta pipart

Krõbedik:

puuviljaleiba

Ahjuõuna-pohlavaht:

3 hapukat õuna

näputäis kaneeli

80 ml Põltsamaa Kuldne õunaveini

1 tl õunaäädikat

100 g külmutatud pohli

50 g moosisuhkrut

5 g värsket ingverit

valget pipart

Nõgesepesto:

100 g värskeid või külmutatud nõgeselehti

20 g värsket peterselli

30 g sarapuupähkleid

20 g küüslauku

20 ml sidrunimahla

1 tl Põltsamaa Kanget sinepit

40 g oliiviõli

40 g päevalilleõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Küülikumaksapasteedi valmistamiseks lõika maks kuubikuteks, haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil või, lisa hakitud sibul ja küüslauk ning prae tasasel tulel segades klaasjaks.

Lisa kuubikuteks lõigatud küülikumaks. Kuumuta pannil 1-2 minutit, siis lisa mesi, sool, pipar ja hakitud tüümian. Sega läbi, tõsta pann tulelt.

Jahuta saadud mass, lisa toorjuust ja vahusta saumikseriga. Kontrolli maitset, vajadusel lisa soola või pipart.

Aseta küülikumaksasegu toidukilega kaetud anumaga külmkappi üheks tunniks tahenema.

Lõika puuviljaleib õhukesteks viiludeks,rösti ahjus 200 kraadi juures 8 minutit.

Ahjuõuna-pohlavahu valmistamiseks koori õunad, eemalda südamik, lõika õunad suuremateks kuubikuteks. Küpseta õunakuubikuid 220-kraadises ahjus 15 minutit.

Koori ingver ja haki peeneks. Keeda kõiki komponente 20 minutit Põltsamaa Kuldses veinis koos pohlade, suhkru, kaneeli ja õunaveini äädikaga. Jahtunud segu vahusta saumiksriga.

Nõgesepesto valmistamiseks purusta kõik komponendid kannmikseris ühtlaseks.

Retsept on mugandatud Otse Omadelt veebilehelt.

LISA KOMMENTAAR