Kartulikrõpsuomlett

USA koka Richard Blais'i retsept.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

10 suurt muna

3 sl 35% rõõska koort ehk vahukoort

0,5 tl jahvatatud valget pipart

1 sl hakitud värsket (siledalehist) peterselli

1 sl hakitud värsket murulauku

150 g soolaga kartulikrõpse

2 sl võid või õli

Valmistamine

Kuumuta ahi 180˚C. 

Vispelda suures kausis munad, rõõsk koor, valge pipar, petersell ja murulauk ühtlaseks. Sega juurde kartulikrõpsud - proovi krõpsud terveks jätta, nii et sega õrnalt. Lase u 10 minutit seista, et krõpsud veidi pehmeneksid. 

Kuumuta või/õli ahjukindlal 30 cm läbimõõduga praepannil keskmiselt tugeval kuumusel. Pööra veidi panni, et kogu põhi oleks rasvainega kaetud. Kalla kartulikrõpsu-munasegu ettevaatlikult pannile, siis alanda kohe kuumus miinimumini. Kuumuta tasakesi, kuni omlett on altpoolt kenasti kuldne, aga munasegu pealt veel vedelapoolne. 

Tõsta kuuma ahju ning küpseta veel 4-5 minutit, kuni muna on hüübinud. 

Libista roog suurele taldrikule (või aseta taldrik panni kohale ja pööra pann ümber, nii et omlett maanduks taldrikul). Lase 5 minutit seista, siis lõika viiludeks ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 27.06.2019 18:01

Mulle meeldis. Kasutasime täitsa tavalisi, vaid soolaga maitsestatud kartulikrõpse. Soovitame tarbida pigem soojalt kui külmalt - täitsa jahtunult tõmbuvad kartulikihid natuke sinakaks :)