Tšehhi köögist pärit lihtne supp (česnečka), mis on üllatavalt jõulise maitsega. Meeldib kindlasti kõikidele neile, kellele meeldivad sibulasupid, lisaks on suppi lihtne teha ning see liigitub soodsate koduste toitude alla.
krutoone ehk võis või õlis praetud saia- või nisuleivakuubikuid
Valmistamine
Haki sibul ja küüslauguküüned peenelt.
Kuumuta potis või, lisa sibul ja küüslauk ja prae hästi tasasel tulel umbes 5 minutit. Lisa köömned, sega läbi, siis lisa kuum puljong.
Koori kartulid, lõika väikesteks kuubikuteks ja lisa potti. Maitsesta soola-pipraga.. Keeda suppi tasasel tulel 10-15 minutit, kuni kartulid on küpsed.
Serveeri krõbedate saiakuubikutega, kaunistuseks võid lisada ka veidi peterselli.
Retsept on mugandatud Joza Brizova raamatust "Czechoslovak Cookbook" 1965. Nami-Nami versioon ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Pilt on kuidagi eksitav, millest see punane värv, kui midagi sellist sees ei ole?
Pille
postitatud 03.03.2017 16:43
Anne, mina ei näe punast värvi, vaid sügavkuldset. Värvi annab küüslaugu ja sibula kerge pruunistamine ja puljong. Lisaks on kauss tumedat värvi. Tulebki selline toon :)
Küüslaugusupp
Tšehhi köögist pärit lihtne supp (česnečka), mis on üllatavalt jõulise maitsega. Meeldib kindlasti kõikidele neile, kellele meeldivad sibulasupid, lisaks on suppi lihtne teha ning see liigitub soodsate koduste toitude alla.