Küüslaugusupp

Tšehhi köögist pärit lihtne supp (česnečka), mis on üllatavalt jõulise maitsega. Meeldib kindlasti kõikidele neile, kellele meeldivad sibulasupid, lisaks on suppi lihtne teha ning see liigitub soodsate koduste toitude alla.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

50 g võid

1 väike sibul

3-4 suurt küüslauguküünt

0,5 tl köömneid

7,5 dl kana- või köögiviljapuljongit

2-3 kartulit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

krutoone ehk võis või õlis praetud saia- või nisuleivakuubikuid

Valmistamine

Haki sibul ja küüslauguküüned peenelt.

Kuumuta potis või, lisa sibul ja küüslauk ja prae hästi tasasel tulel umbes 5 minutit. Lisa köömned, sega läbi, siis lisa kuum puljong.

Koori kartulid, lõika väikesteks kuubikuteks ja lisa potti. Maitsesta soola-pipraga.. Keeda suppi tasasel tulel 10-15 minutit, kuni kartulid on küpsed.

Serveeri krõbedate saiakuubikutega, kaunistuseks võid lisada ka veidi peterselli.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Joza Brizova raamatust "Czechoslovak Cookbook" 1965. Nami-Nami versioon ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Anne
postitatud 03.03.2017 16:22

Pilt on kuidagi eksitav, millest see punane värv, kui midagi sellist sees ei ole?

Pille
postitatud 03.03.2017 16:43

Anne, mina ei näe punast värvi, vaid sügavkuldset. Värvi annab küüslaugu ja sibula kerge pruunistamine ja puljong. Lisaks on kauss tumedat värvi. Tulebki selline toon :)

Koolilaps Maria
postitatud 25.08.2018 18:01

Tahan kindlasti proovida!