Sinepiräime salsa krõbedal kartulil

Sellist suupistet pakkus Ungru restorani kokk Andrus Talvari 2018. aastal Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtul.

Kogus
10-15 tk
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

Salsa:

300 g Hõbekala sinepiräimi

30 g värsket kurki

pool hapukat õuna (nt Granny Smith)

50 g šalottsibulat

1 sl sidrunimahla

1 tl mett

maitse järgi värsket tilli

Krõbedad kartulid:

paras ports tuhleid

100 g võid

köögiviljapuljongit

köömneid

Valmistamine

Sinepiräime salsa jaoks haki kõik komponendid peeneks salsaks ning sega kokku. Timmi maitse soola-pipraga parajaks. 

Lõika kartulid 1cm paksusteks ketasteks. Sulata laial pannil või ning lisa köömned. Kui või on kergelt pruunikas ning köömned aromaatsed, siis tõsta kartulikettad ühtlase kihina pannile. 

Vala peale niipalju puljongit, et kartulid oleks poolenisti kaetud. Kata parajaks lõigatud küpsetuspaberiga nii, et aur pääseks osaliselt välja, kuid kataks enamus kartuleid. Kartulid on valmis siis, kui lõikepind on kuldne ning kartul pehme.

Jahuta kartulid toatemperatuurini.

Aseta valmis salsa kartulitele ning naudi :)

Loe veel:

Foto: Presidendi kantselei/Rene Riisalu

LISA KOMMENTAAR