Äkiline säinas krõbedal kalanahal

Sellist suupistet pakkus Ungru restorani kokk Andrus Talvari 2018. aastal Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtul.

Kogus
10-15 tk
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

Äkine:

400 g säinafileed

40 g šalottsibulat

10 g oliiviõli

värsket tilli

1 sidruni riivitud koor

soola ja valget pipart

Kalanahk:

7-8 suuremat ahvenanahka

näpuotsaga soola

toiduõli

Kaunistuseks:

sidrunikoort ja värsket tilli

Valmistamine

Haki säinafilee noaga peeneks. Haki ka till, šalottsibul ja sidrunikoor ning sega komponendid omavahel. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Lase 15–20 minutit tõmmata, sega läbi ja maitse. 

Puhasta ahvena nahad liigsest lihast, kuid soomused jäta alles. Sega kausis ahvenanahad soolaga ja jäta veerand tunniks tõmbama. Kuumuta suuremas potis toiduõli 150 kraadini ning tõsta ahvenanahad ükshaaval ettevaatlikult potti. Kuumuta, kuni nahad kerkivad pinnale ning on kergelt värvi muutnud. Pane need köögipaberile kuivama. 

Suupiste kokkupanek:

Tõsta kalanahale kuhjake tartari, riivi peale värsket sidrunikoort ja kaunista värske tilliga.

Loe veel:

Foto: Presidendi kantselei/Rene Riisalu

LISA KOMMENTAAR