Peipsi ahven pastinaagiga

Sellist suupistet pakkus Eesti Rahva Muusemi kokk Henari Nõu 2018. aastal Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtul.

Kogus
15 tk
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

Ahven:

80 g Peipsi ahvena fileed

30 g Eesti õuna

5 g värsket tüümiani

30 g toorjuustu

5 g soola

1 g musta pipart

30 g õunaäädikat

Lisaks:

100 g pastinaaki

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Puhasta ahvenafilee luudest ja lõika väikesteks kuubikuteks. Eemalda õuna koor ja südamik ning haki peeneks. Surista õun, ahvenafilee ja tüümian ühtlaseks püreeks ja suru läbi tiheda sõela. Maitsesta toorjuustu, soola, pipra ja õunaäädikaga.

Koori pastinaak ja lõika mandoliiniga õhukesed laastud. Lõika need ribadeks ja siis omakorda kuubikuteks.

Veereta ahvenakreemist pallikesed ja paneeri pastinaagikuubikutes. Küpseta 130kraadises ahjus kaheksa minutit. 

Serveerides torka tikk pallikese sisse ja puista peale hakitud peterselli.

Loe veel:

Retsept ilmus ajalehes Õhtuleht 3.3.2018

LISA KOMMENTAAR