Piparkoogikohv

Piparkoogivürtsidega maitsestatud talvine kohvijook.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

4 dl kanget Kulta Katriina kohvijooki

2 dl piima

0,25 tl Meira piparkoogimaitseainet

näpuotsaga suhkrut

1-2 krõbedat piparkooki

Valmistamine

Kuumuta piim ja vahusta see vispli või piimavahustajaga. Kalla kuum kohv kahe suure kruusi või klaasi sisse, maitsesta piparkoogimaitseaine ja suhkruga. 

Kalla peale piimavaht. Kaunistuseks pudista vahetult enne serveerimist peale veidi piparkoogipuru.

Nipid ja soovitused:

  • Pidulikumal puhul võid piima asendada pehme vahukoorega!

Loe veel:

Algidee: K-Ruoka, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 02.12.2017 15:54

Maitseaine muudab kohvi veidi karedaks, aga muidu mõnusa maitsega jook. Proovisime ka nii, et panime piparkoogimaitseaine koos kohvipuruga tõmbama. See variant toimib, aga siis peaks maitseainet rohkem panema, muidu jääb liiga õrnalt aimatav maitse.