30 g sibulat
20 ml rapsiõli
300 ml kalapuljongit
200 g Arborio risotoriisi
50 g riivitud Forte juustu
50 g Panko riivsaia
100 g marineeritud või grillitud silmusid
Frittimiseks:300 ml fritüürõli
Sinepikaste:teralist Dijoni sinepit
Garneerimiseks:vähesoolast kurki
Lõika sibul väikesteks kuubikuteks ja prae õlis madalal tulel kuldseks. Lisa riis sibula hulka ja kuumuta segades, siis lisa vähehaaval ja pidevalt segades kuum kalapuljong, Hauta, kuni riis on peaaegu valmis (riis peaks olema al dente ehk seest natuke krõmpsuv), siis tõsta pott tulelt ja lase riisil jahtuda.
Kui riis on jahtunud, lisa riisi sisse riivitud juust ja sega mass korralikult. Kaalu saadud mass 50 g portsjonite kaupa, veereta kuulikesed ning vajuta need peos laiemaks nii, et keskele mahuks umbes 10 g silmutükk; seejärel pigista ääred kokku ja peida silm riisipalli sisse.
Vormi täidisega riisimass taas käte vahel korrapäraseks kuulikeseks ning paneeri Panko riivsaias.
Kuumuta väikeses potis või fritüüris õli ning prae riisipallikesed õlis kuldse koorikuni.
Serveeri silmutäidisega risotopallikesi koos sinepikastmega ning viilutatud vähesoolase kurgiga. Sinepikastme jaoks sega teraline Dijoni sinep ja majonees.
Silmu-risotopallikesed sinepikastmega
Narva kohviku “Muna” ja Tallinna “Linnuküla resto” peakoka Aleksandr Nikoškovi retsept.