Silmu-risotopallikesed sinepikastmega

Narva kohviku “Muna” ja Tallinna “Linnuküla resto” peakoka Aleksandr Nikoškovi retsept.

Kogus
10 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

30 g sibulat

20 ml rapsiõli

300 ml kalapuljongit

200 g Arborio risotoriisi

50 g riivitud Forte juustu

50 g Panko riivsaia

100 g marineeritud või grillitud silmusid

Frittimiseks:

300 ml fritüürõli

Sinepikaste:

teralist Dijoni sinepit

majoneesi

Garneerimiseks:

vähesoolast kurki

Valmistamine

Lõika sibul väikesteks kuubikuteks ja prae õlis madalal tulel kuldseks. Lisa riis sibula hulka ja kuumuta segades, siis lisa vähehaaval ja pidevalt segades kuum kalapuljong, Hauta, kuni riis on peaaegu valmis (riis peaks olema al dente ehk seest natuke krõmpsuv), siis tõsta pott tulelt ja lase riisil jahtuda.

Kui riis on jahtunud, lisa riisi sisse riivitud juust ja sega mass korralikult. Kaalu saadud mass 50 g portsjonite kaupa, veereta kuulikesed ning vajuta need peos laiemaks nii, et keskele mahuks umbes 10 g silmutükk; seejärel pigista ääred kokku ja peida silm riisipalli sisse.

Vormi täidisega riisimass taas käte vahel korrapäraseks kuulikeseks ning paneeri Panko riivsaias.

Kuumuta väikeses potis või fritüüris õli ning prae riisipallikesed õlis kuldse koorikuni.

Serveeri silmutäidisega risotopallikesi koos sinepikastmega ning viilutatud vähesoolase kurgiga. Sinepikastme jaoks sega teraline Dijoni sinep ja majonees. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR