1 terve part
soola ja musta pipart
3-4 dl vett
5-6 väiksemat (punast) sibulat
1 kg suuri ploome
3-4 värsket tüümianioksa
Kuumuta ahi 180°C.
Maitsesta part korralikult soola ja pipraga, tõsta ahjuvormi, rind ülalpool. Kalla vormi vesi ning tõsta part ahju. Küpseta tund aega.
Koori sibul, lõika pikuti pooleks. Võta part korraks ahjust välja, laota sibulapoolikud, nelgiterad ja tüümianioksad ümber pardi. Pane jälle 60 minutiks ahju, vahepeal parti praeleemega niisutades.
Lõika ploomid pooleks, eemalda kivid. Aseta ploomid vormi sibulate vahele ja ümber pardi. Tõsta ahju kuumust ning küpseta nüüd 220°C juures 30 minutit, kuni part on pealt ahvatlevalt kuldne ja krõbe (kui soovid termomeetriga küpsust kontrollida, siis kintsu paksemas kohas peaks see näitama 73-74°C.
Tõsta part ahjust välja, lase 10 minutit jahtuda, siis lõika tükkideks. Serveeri koos röstitud ploomide ja sibulatega, läbi sõela kurnatud praeleent serveeri soovijatele eraldi.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Väga maitsev ja kena sügisene roog! Ploomid olid mul sellised magusad, suured ja kõvad, sobisid hästi. Tegelikult sobiksid pannile ka mõned terved suuremad küüslauguküüned!
Ahjupart ploomide ja sibulatega
Saksapärane viis pardi valmistamiseks.
Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.