Kartuli-kohupiimakook

Just, gluteenivaba kohupiimatort riivitud kartuliga, nagu seda õpetati valmistama 1930ndatel.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 muna

200 g suhkrut

500 g jahtunud keedetud kartuleid

500 g teralist kohupiima (mitte torukohupiima!)

0,5 tl mõrumandliõli või mandliessentsi

1 sidruni mahl

1 tl küpsetuspulbrit

Valmistamine

Sega munakollased suhkruga, lisa peenelt riivitud kartulid, kohupiim, sidrunimahl, mandliekstrakt ning küpsetuspulber. Sega hoolega läbi.

Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega õrnalt taina hulka.

Vala tainas 24 cm lahtikäivasse vormi ning küpseta 180*C ahjus umbes tund aega. Kontrolli koogi küpsust tikuga.

Lase 10 minutit vormis jahtuda, siis eemalda vorm ja tõsta kook serveerimisalusele.

Loe veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina. Martiina retsept ilmus ajakirja "Elukiri" 2017. aasta aprillinumbris, algne idee on pärit ajalehest "Uus Eestis" (5.12.1935)

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 04.07.2017 07:42

Mõnus ja mahlane kook! Soovitan.

Tiina
postitatud 16.08.2017 12:40

Tõepoolest väga hea kook. Kuna mul mandliõli ei olnud, panin sisse apelsinikooresukaadi ja peale raputasin mandlilaaste.