Mehhikos ja USAs on levinud agua fresca ehk "värske vesi", kus vesi püreestatakse nt arbuusi viljalihaga. Ameeriklased ja mehhiklased lisaksid joogile kindlasti ka veidi suhkrut, aga eestlaste maitsemeele jaoks pole see kohe kindlasti vajalik.
Pane arbuusikuubikud ja vesi kannmikserisse, lisa laimimahl ja töötle ühtlaseks püreeks. Hoia serveerimiseni jahedas, enne serveerimist sega jook uuesti läbi.
Kalla jääga täidetud klaasidesse, kaunista mündioksaga ja serveeri.
Nipid ja soovitused:
Vali hea küps arbuus, muidu jääb jook üsna maitsetu.
Soovi korral kurna jook läbi peene sõela, aga sel moel eemaldad kasulikud kiudained.
Kui jook jääb liiga paks, siis lisa veel vett. Serveerimisel võid juurde segada ka mullivett.
Arbuusijook
Mehhikos ja USAs on levinud agua fresca ehk "värske vesi", kus vesi püreestatakse nt arbuusi viljalihaga. Ameeriklased ja mehhiklased lisaksid joogile kindlasti ka veidi suhkrut, aga eestlaste maitsemeele jaoks pole see kohe kindlasti vajalik.