Arbuusijook

Mehhikos ja USAs on levinud agua fresca ehk "värske vesi", kus vesi püreestatakse nt arbuusi viljalihaga. Ameeriklased ja mehhiklased lisaksid joogile kindlasti ka veidi suhkrut, aga eestlaste maitsemeele jaoks pole see kohe kindlasti vajalik.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

u 1 liitri jagu arbuusikuubikuid

5 dl vett

1 laimi mahl

vajadusel suhkrut

Serveerimiseks:

jääkuubikuid

värsket münti

soovi korral mullivett

Valmistamine

Pane arbuusikuubikud ja vesi kannmikserisse, lisa laimimahl ja töötle ühtlaseks püreeks. Hoia serveerimiseni jahedas, enne serveerimist sega jook uuesti läbi.

Kalla jääga täidetud klaasidesse, kaunista mündioksaga ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Vali hea küps arbuus, muidu jääb jook üsna maitsetu. 
  • Soovi korral kurna jook läbi peene sõela, aga sel moel eemaldad kasulikud kiudained. 
  • Kui jook jääb liiga paks, siis lisa veel vett. Serveerimisel võid juurde segada ka mullivett.

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 03.07.2017 17:50

Oleme paar korda proovinud, väga mõnus on!

Hexy
postitatud 08.07.2019 16:37

Päris hää!

Merx
postitatud 23.09.2019 12:27

See näeb niiiiiii isuäratav välja!