Röstitud talvised köögiviljad

Ahjus küpsetatud rooskapsad, pruunid šampinjonid ja pärlsibulad sobivad hästi näiteks hirsi-polenta lisandiks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

450 g pruune šampinjone

450 g värskeid või külmutatud pärlsibulaid

450 g rooskapsast

4 sl külmpressitud oliiviõli

4 hakitud küüslauguküünt

2 tl värskeid tüümianilehti

meresoola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 230° kraadini. 

Puhasta seened, lõika suuremad seened pooleks või neljaks. Koori värsked pärlsibulad (või sulata külmutatud pärlsibulad). Lõika rooskapsad pikuti pooleks. 

Sega köögiviljad ja seened suures kausis 2 sl õli, purustatud küüslaugu, tüümiani ja soola-pipraga. Laota suurele äärega ahjupannile ja küpseta 230-kraadises ahjus 20 minutit. Siis sega läbi ja rösti veel umbes 15 minutit. 

Pane röstitud köögiviljad kaussi, sega juurde ülejäänud õli ning šerriäädikas. Paku näiteks hirsi-polenta lisandina. 

Allikas: fine cooking

LISA KOMMENTAAR