Malta juustupirukad (pastizzi)

Kolme erineva juustuga täidetud Malta lehttainapirukad.

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g ricotta juustu

100 g jämedalt riivitud Mozzarella juustu

50 g peenelt riivitud Parmesani või murendatud fetat

2 muna

soola ja musta pipart

400 g lehttainast

Valmistamine

Pane ricotta kaussi ning suru kahvliga ühtlaseks. Lisa mozzarella ja parmesan, maitsesta soola-pipraga, siis sega juurde üks muna.

Kuumuta ahi 220 C. 

Lõika lehttainast 20 ketast läbimõõduga 10 cm. Pintselda tainaservad munaga. Tõsta iga tainaketta keskele 1 triiki sl juustutäidist, siis murra poolkuukujuliseks pirukaks. Näpista servad tugevasti kokku, otsad keera teravatipuliseks. 

(Siinkohal võib pirukad kuni kuuks ajaks sügavkülma panna).

Aseta (kahele) küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pintselda ülejäänud munaga.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni pirukad on kuldsed ja puhvis. Lase enne serveerimist mõned minutid jahtuda.

Loe veel:

Allikas: Taste.com.au, pildi tegi Liina Vahter

LISA KOMMENTAAR

vernanda
postitatud 09.05.2017 22:02

kadusid nagu kerisele, eriti selle tõttu, et käisime külas. kiideti!