pöidlasuurune tükk ingverit
1 porgand
2 talisibulat või rohelise sibula vart
0,5 sellerivart
2 koorimata küüslauguküünt
300 g nahaga tursafileed
peotäis kuivatatud paljast kõrvtarrikut (black fungus)
3 dl kanapuljongit või kalapuljongit
1,5 sl taimeõli
soola ja musta pipart
Marinaad:0,5 tl soola
0,5 tl suhkrut
2 tl seesamiõli
0,5 sl maisitärklist
Serveerimiseks:aurutatud riisi
Leota seened pehmemaks, siis kurna.
Viiluta ingver ja porgand õhukeselt. Lõika talisibul 3 cm juppideks. Lõika varsselleril kiuline osa maha ning viiluta samuti 3 cm juppideks. Suru küüslauguküüned noaseljaga lamedaks (koor jäta peale), et aroom vallanduks.
Lõika tursafilee diagonaalselt 1 cm paksusteks viiludeks ning pane kaussi. Lisa marinaadi koostisained ning mudi marinaad ühtlaselt kalatükkidele.
Koosta vokikell. Aseta taldrikule kella 12 kohale küüslauk, seejärel päripäeva ingver, talisibul, porgand, seller, seened, puljong ning kalakausike.
Kuumuta vokkpannil madalal kuumusel taimeõli. Lisa koorimata küüslauguküüned ning kuumuta aeg-ajalt segades 4-5 minutit, kuni need hakkavad pruunistuma.
Tõsta kuumust, lisa pannile ingver ja talisibul. Voki 1 minut, kuni need on aromaatsed ja kergelt pruunikad. Siis lisa porgand, seller ja seened ning voki veel 2-3 minutit.
Seejärel lisa vokkpannile puljong ning aja tugevalt keema. Lisa ettevaatlikult kalatükid, alanda kuumust ning lase keskmisel kuumusel 3 minutit podiseda, kuni kala on valge ja läbipaistmatu.
Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri aurutatud riisiga.
Retsept on Jeremy Pangi raamatust "Lihtne Hiina köögi kursus" (Varrak, 2016). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Raamatus on pildil kena selge supp, minul jäi miskipärast veidi hägune aga see ei muuda maitset. Väga, väga maitseküllane supp. Mulle väga maitses. Katsun teinekord selgema saada, võibolla panin kalatükid liiga suure hooga sisse :)
Hiina tursakalasupp
Pošeeritud tursafilee musta seene ja talisibula leemes on hõrk maitseelamus.