Sealiharulaad munaga

Poola heleda sealihavorsti ehk "Białą kiełbasa" ainetel valminud sealiharulaad, mis kevadpühade puhul on täidetud vutimunadega.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg taist sealiha (nt kaelakarbonaad)

2-4 küüslauguküünt

1 tl kuivatatud majoraani e. vorstirohtu

0,5 tl kuivatatud tüümiani

näpuotsaga köömneid

1 tl nitritsoola või tavalist soola

musta pipart

Täidis:

keedetud vutimune

Keeduleem:

porgandit

varssellerit

porrut

loorberileht

vürtspipart

soola

Valmistamine

Lõika sealihast 2 paksu umbes 1,5 cm paksust viilu. Pane kahe toidukiletüki vahele ning tambi lihahaamriga õhemaks. Maitsesta soola-pipraga. 

Ülejäänud sealiha aja läbi hakkmasina või peenesta köögikombainis. Lisa sool, siis maitsesta pipra, küüslaugu, tüümiani, majoraani ja köömnetega. Sega hästi hoolega.

Lõika kahekordne tükk marlit kaheks nelinurgaks suurusega  25x30 cm. Aseta kummalegi marlitükile õhemaks tambitud lihatükk. Kata hakklihaseguga, siis aseta keskele keedetud vutimunad. 

Tõsta hakkmass ja sealiha üle vutimunade, nii et saad kena rulaadi. Keera marlisse. 

Täida sobiva suurusega pott poolenisti veega. Lisa maitseköögiviljad (pese ja soovi korral koori ja tükelda). Kuumuta keemiseni, lisa maitseks soola. 

Lisa marlisse keeratud sealihavorstid ja keeda tasasel tulel 30-40 minutit (vorstid peavad olema vee sees!). Siis keera tuli kinni ja jäta vorstid keeduleeme sisse jahtuma. 

Kui vorst on täiesti jahtunud, siis eemalda marli. 

  • Kasuta hakkmassi maitsestamiseks kas nitritsoola või tavalist soola. Fotol on nitrisoolaga variant paremal (roosam), tavalise soolaga vasakul (hallim). 

Retsept on mugandatud Lepszy Smak blogist.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 20.03.2017 08:26

Pildil punasem on siis nitritsoolaga, teine tavalisega. </br> Mina jahutasin rullid potis aga siis tõstsin leemest välja ja hoidsin täieliku jahtumiseni külmikus. </br> Soojalt on seda kehva lõigata ja kipub lagunema. </br> Maitseb hästi ja kaunistab peolauda :)