1 kg taist sealiha (nt kaelakarbonaad)
2-4 küüslauguküünt
1 tl kuivatatud majoraani e. vorstirohtu
0,5 tl kuivatatud tüümiani
näpuotsaga köömneid
1 tl nitritsoola või tavalist soola
Täidis:keedetud vutimune
Keeduleem:Lõika sealihast 2 paksu umbes 1,5 cm paksust viilu. Pane kahe toidukiletüki vahele ning tambi lihahaamriga õhemaks. Maitsesta soola-pipraga.
Ülejäänud sealiha aja läbi hakkmasina või peenesta köögikombainis. Lisa sool, siis maitsesta pipra, küüslaugu, tüümiani, majoraani ja köömnetega. Sega hästi hoolega.
Lõika kahekordne tükk marlit kaheks nelinurgaks suurusega 25x30 cm. Aseta kummalegi marlitükile õhemaks tambitud lihatükk. Kata hakklihaseguga, siis aseta keskele keedetud vutimunad.
Tõsta hakkmass ja sealiha üle vutimunade, nii et saad kena rulaadi. Keera marlisse.
Täida sobiva suurusega pott poolenisti veega. Lisa maitseköögiviljad (pese ja soovi korral koori ja tükelda). Kuumuta keemiseni, lisa maitseks soola.
Lisa marlisse keeratud sealihavorstid ja keeda tasasel tulel 30-40 minutit (vorstid peavad olema vee sees!). Siis keera tuli kinni ja jäta vorstid keeduleeme sisse jahtuma.
Kui vorst on täiesti jahtunud, siis eemalda marli.
Retsept on mugandatud Lepszy Smak blogist.
Pildil punasem on siis nitritsoolaga, teine tavalisega. </br> Mina jahutasin rullid potis aga siis tõstsin leemest välja ja hoidsin täieliku jahtumiseni külmikus. </br> Soojalt on seda kehva lõigata ja kipub lagunema. </br> Maitseb hästi ja kaunistab peolauda :)
Sealiharulaad munaga
Poola heleda sealihavorsti ehk "Białą kiełbasa" ainetel valminud sealiharulaad, mis kevadpühade puhul on täidetud vutimunadega.