Heeringa-hapukoore tarrend sibulakreemi ja röstitud leivaga

Sellist suupistet pakkus restoran Korsaar peakokk Rudolf Visnapuu 2011. aastal Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtul.

Kogus
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

3 viilu musta leiba

praadimiseks võid

Heeringa-hapukoore tarrend:

50 g marineeritud heeringafileed

30 g 30% hapukoort

10 g 10% rõõska koort e. kohvikoort

5 g želatiini

soola ja musta pipart

Sibula-kartulikreem:

60 g sibulat

100 g 35% rõõska koort ehk vahukoort

40 g kartulit

1 küüslauguküüs

2 väikest tüümianioksa

15 g võid

soola

Valmistamine

Röstitud leib

Lõika pitsi või teeküünla vormi abil leivaviiludest ümmargused rattakesed või väikesed ruudukujulisted tükid. Rösti pannil 180kraadises ahjus 3–4 minutit võis kahelt poolt.

Heeringatarretis

Kui sul pole kodus väikseid ümaraid vorme heeringatarretise jaoks, tee kandilised leivakesed ja pane tarretis suuremale alusele, kust saad hiljem välja lõigata sobiva suurusega kandilised tükid.

Haki heeringas peeneks, lisa juurde hapu- ja kohvikoor. Maitsesta soola ja musta pipraga. Leota želatiin vees, sulata vesivannil, jahuta veidi ning lisa heeringa-hapukoore segule.

Kalla vormidesse ning tõsta vähemalt 4 tunniks külmikusse tarretuma.

Kartuli-sibulakreem

Haki sibul ja küüslauk peeneks, kartulist lõika umbes 1 cm suurused tükid. Prae sibulat ja küüslauku võis 3–4 minutit, lisa vahukoor ja tüümianioksad. Kui vahukoor on keema läinud, lisa kartul. Keeda köögiviljad vaiksel tulel pehmeks. Tõsta tüümianioksad välja ning püreesta mass. Maitsesta soola ja natukese võiga.

Pane suupiste kokku

Tõsta peale sibula-kartulikreemi ja sinna peale heeringa-hapukoore tarrend. Kartulikreemi saad hõlpsasti leivakestele tordipritsi kasutades.

Retsept ilmus Õhtulehes.

LISA KOMMENTAAR