3 viilu musta leiba
praadimiseks võid
Heeringa-hapukoore tarrend:50 g marineeritud heeringafileed
30 g 30% hapukoort
10 g 10% rõõska koort e. kohvikoort
5 g želatiini
soola ja musta pipart
Sibula-kartulikreem:60 g sibulat
100 g 35% rõõska koort ehk vahukoort
40 g kartulit
2 väikest tüümianioksa
15 g võid
Lõika pitsi või teeküünla vormi abil leivaviiludest ümmargused rattakesed või väikesed ruudukujulisted tükid. Rösti pannil 180kraadises ahjus 3–4 minutit võis kahelt poolt.
Kui sul pole kodus väikseid ümaraid vorme heeringatarretise jaoks, tee kandilised leivakesed ja pane tarretis suuremale alusele, kust saad hiljem välja lõigata sobiva suurusega kandilised tükid.
Haki heeringas peeneks, lisa juurde hapu- ja kohvikoor. Maitsesta soola ja musta pipraga. Leota želatiin vees, sulata vesivannil, jahuta veidi ning lisa heeringa-hapukoore segule.
Kalla vormidesse ning tõsta vähemalt 4 tunniks külmikusse tarretuma.
Haki sibul ja küüslauk peeneks, kartulist lõika umbes 1 cm suurused tükid. Prae sibulat ja küüslauku võis 3–4 minutit, lisa vahukoor ja tüümianioksad. Kui vahukoor on keema läinud, lisa kartul. Keeda köögiviljad vaiksel tulel pehmeks. Tõsta tüümianioksad välja ning püreesta mass. Maitsesta soola ja natukese võiga.
Tõsta peale sibula-kartulikreemi ja sinna peale heeringa-hapukoore tarrend. Kartulikreemi saad hõlpsasti leivakestele tordipritsi kasutades.
Retsept ilmus Õhtulehes.
Heeringa-hapukoore tarrend sibulakreemi ja röstitud leivaga
Sellist suupistet pakkus restoran Korsaar peakokk Rudolf Visnapuu 2011. aastal Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtul.