Sõstramaitseline õrnsoolalõhe

Põnev ja veidi jõulune viis õrnsoolalõhe valmistamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g värsket lõhefileed

meresoolahelbeid

1 dl tugevamaitselist mustasõstramahla

3 tähtaniisi

peotäis roseepipart

Valmistamine

Lõika lõhe õhukesteks viiludeks ja aseta viilud kõrgema servaga lamedasse nõusse.

Puista peale rohkesti soolahelbeid, kalla lõheviiludele mustasõstramahl, lisa tähtaniisid ja kergelt purustatud roseepipraterad. 

Lase toidukilega kaetult üle öö jahedas maitsestuda.

Retsept on mugandatud raamatust "Saunakokaraamat" (Pegasus, 2015). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 22.08.2024 09:47

Ilse tegi pildi, aga lisas, et talle väga ei meeldinud. Ju maitse asi :)