Tõrvakoha

Soomlaste kurikuulsat tõrvalikööri on siin kasutatud kohakala maitsestamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 dl tõrvalikööri

luudest puhastatud kohafilee

praadimiseks võid

värsket tüümiani

soola

Valmistamine

Valmista esmalt tõrvaliköörisiirup. Selleks keeda likööri tasasel tulel, kuni see muutub siirupitaoliseks. Liigse magususe vähendamiseks lisa keetmis lõpus teelusikatäis soola. 

Puista kohafileele soola. Sulata või malmpannis. Prae kohafileed kiiresti mõlemalt poolt. Aseta küpsetamise lõpus kalale paar tüümianioksa ja määri tõrvasiirupiga, lase paar minutit kaane all haududa.

Serveeri kala (kerise)ahjus valmistatud hooajaliste köögiviljadega. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud raamatust "Saunakokaraamat", kus seda rooga valmistati kerisekividel. 

LISA KOMMENTAAR