Lestad maitsevõiga

Lestade asemel võib kasutada ka muud valget kala.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 suuremat lesta või valge kala fileed

1 porru

1 sidrun

soola ja musta pipart

100 g võid

0,5 tl seesamiõli

hakitud värsket peterselli

soovi korral tilli ja/ või küüslauku

Valmistamine

Roogi ja loputa lestad, lõika ära uimed, määri kala seestpoolt sidruniviiluga ning jäta vähese soolaga seisma.

Sega maitsevõiks kokku toasoe või, petersell, till ja seesamiõli. Viimase doseerimisega ettevaatust - maitse on väga tugev.

Lõika porru sentimeetripaksusteks või natuke õhemateks rõngasteks ja kata sendega küpsetusvormi põhi. Pane kalade kõhtu maitsevõi ja aseta need porruviiludele. Puista peale pipart ja piserda sidrunimahla.

Küpseta umbes 180-200 kraadini eelsoojendatud ahjus kuni kala on küps, olenevalt kalast 20-30 minutit.

Loe veel:

Retsepti koostas ja pildid tegi Nami-Nami toimetaja Merilin Rosenberg (vt ka Merilini blogipostitust)

LISA KOMMENTAAR