Soe suvikõrvitsasalat

Kerge eine või toekam grillikõrvane ja eelmise päeva jäägid sobivad oivaliselt hommikusöögiks koos kergelt röstitud nisuleivaga. See salat on kergesti kohandatav ka veganitele, kasutades mõnd meelepärast maitsestatud tofuversiooni.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 pirakamat noort suvikõrvitsat/kabatšokki (u 800 g)

2 küüslauguküünt

meelepärast maitserohelist - nt

basiilikut või tüümiani

praadimiseks külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

200 g fetajuustu vm analoogset salatijuustu või maitsestatud tofut

Valmistamine

Pese suvikõrvits, ära koori. Lõika suvikõrvits kuubikuteks, haki ürdid. Lõika juust kuubikuteks või murenda kaussi.

Prae suvikõrvitsakuubikud oliiviõliga keskmisel kuumusel peaaegu pehmeks. Pressi pannile küüslauk ja lisa ürdid. Sega ja kuumuta kergelt läbi.

Maitsesta soola-pipraga ja kalla kaussi. Laota peale juustutükid ja serveeri soojalt.

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku, laktoosi- ja kaseiinivaba versiooni jaoks kasuta maitsestatud tofujuustu.

Retsept ja foto: Merilin

LISA KOMMENTAAR

Kärt
postitatud 14.07.2016 18:43

Kiirelt valmiv ja hea alternatiiv tavalisele salatile liha kõrvale!