Värske maisi salat

Tuntud USA koka Ina Garteni idee põhjal valminud salat. Ina Garteni juhised algavad maisi keetmisega, ent seda salatit võib edukalt teha ka grillitud maisitõlvikutest.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 maisitõlvikut

1-2 punast sibulat

peotäis kirsstomateid

3 sl oliiviõli

1-2 sl õunaäädikat, šampanjaäädikat või valge veini äädikat

soola ja musta pipart

peotäis basiilikulehti

Valmistamine

Puhasta värsked maisitõlvikud ja pane 3 minutiks soolaga maitsestatud keevasse vette. Nõruta ja jahuta kiiresti külma vee all. 

Lõika jahtunud tõlvikutelt maisiterad terava noaga ära. Pane maisiterad terava noaga ära. Pane maisiterad suurde kaussi. 

Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel hästi õhukesteks viiludeks. Lõika kirsstomatid pooleks või neljaks. Lisa sibul ja tomatid maisile. 

Maitsesta salat oliiviõli, äädika, soola ja pipraga. Olenevalt maisi magususest võib äädikat kuluda rohkem või vähem!

Rebi basiilikulehed tükkideks, lisa salatile ja serveeri. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR