Pojengisiirup

Kasuta seda imelist värvi siirupit kokteilides tavalise siirupi asemel või näiteks morsi valmistamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt pritsimata pojengiõit

5 dl vett

5 dl suhkrut

1 sl sidrunimahla

Valmistamine

Eralda pojengi õielehed ettevaatlikult, õietolmu pole vaja!!! Pane õielehed suurde kuumakindlasse kaussi.

Kuumuta vesi keemiseni, kalla siis pojengi õielehtedele. Kata kauss kaanega ja lase vähemalt 6 tundi kuni üle öö tõmmata.

Siis kurna toonitud-maitsestatud vedelik teise kaussi. Mõõda saadud vedeliku kogus - just nii palju (mahu mõttes) on vaja ka suhkrut lihtsa siirupi tegemiseks!

Kalla vedelik potti, lisa sama hulk suhkrut (nt 5 dl vedeliku kohta 5 dl suhkrut). Kuumuta keemiseni, siis lase vaikselt podiseda, kuni suhkur on sulanud. Sega juurde sidrunimahl, keeda veel minut aega.

Tõsta pott tulelt ja lase täielikult jahtuda. Villi siirup klaaspudelisse. Külmkapis säilib siirup kuni kuu aega.

  • Kui pelgad sitikaid või kasutad maha langenud pojengiõielehti, võid need esmalt kergelt läbi loputada. Lase köögirätikul, köögipaberil või päikese käes kuivada-taheneda. 
  • Siinsed juhised on nn kokteilisiirupi (ingl. k. simple syrup) tegemiseks. Kui siirup kokku keeta, saad paksema siirupi, mida saab nt magustoitudele ja jäätisele niristada. 

Idee on siit blogist, pildid tegi Ilse. Vaata ka Ilse blogipostitust

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 28.06.2016 10:53

Tõeline üllataja. Mulle meeldib ;) Viin+SIIRUP Oli ka väga mõnus mekutamisnamps :P

Ilse
posted on 28.06.2016 10:55

Mul oli vist natuke rohkem kui nelja õie lehed. aga eks ongi, mida rohkem kroonlehti, seda rohkem maitset ja värvi saab.

Hille
postitatud 28.06.2016 13:27

Tere.Ja kuidas seda mekutaminapsi teha?

Ilse
posted on 28.06.2016 19:51

Segad valge viinaga ;) endale sobivas vahekorras .

Kersti Tuulik
postitatud 28.06.2016 20:48

Mul pojengid juba õitsenud :(