4 suurt pritsimata pojengiõit
5 dl vett
5 dl suhkrut
1 sl sidrunimahla
Eralda pojengi õielehed ettevaatlikult, õietolmu pole vaja!!! Pane õielehed suurde kuumakindlasse kaussi.
Kuumuta vesi keemiseni, kalla siis pojengi õielehtedele. Kata kauss kaanega ja lase vähemalt 6 tundi kuni üle öö tõmmata.
Siis kurna toonitud-maitsestatud vedelik teise kaussi. Mõõda saadud vedeliku kogus - just nii palju (mahu mõttes) on vaja ka suhkrut lihtsa siirupi tegemiseks!
Kalla vedelik potti, lisa sama hulk suhkrut (nt 5 dl vedeliku kohta 5 dl suhkrut). Kuumuta keemiseni, siis lase vaikselt podiseda, kuni suhkur on sulanud. Sega juurde sidrunimahl, keeda veel minut aega.
Tõsta pott tulelt ja lase täielikult jahtuda. Villi siirup klaaspudelisse. Külmkapis säilib siirup kuni kuu aega.
Vaata näiteks siit, siit ja siit blogist, pildid tegi Ilse. Vaata ka Ilse blogipostitust.
Tõeline üllataja. Mulle meeldib ;) Viin+SIIRUP Oli ka väga mõnus mekutamisnamps :P
Mul oli vist natuke rohkem kui nelja õie lehed. aga eks ongi, mida rohkem kroonlehti, seda rohkem maitset ja värvi saab.
Tere.Ja kuidas seda mekutaminapsi teha?
Segad valge viinaga ;) endale sobivas vahekorras .
Mul pojengid juba õitsenud :(
Tere. Keetsin suure laari pojengi siirupit. Maitse oli kahtlane - kootav. Guugeldades tuli kohe välja, et MÜRGINE!!!
Annelka, mürgiseks peetakse eelkõige pojengi juuri ja seemneid. Värskeid õielehti ka süüa ei soovitata, aga maitsesiirupina kasutatakse väga paljudes maades. Seda ju niisama keegi ei joo, segatakse morsi sisse või kokteilidesse. Arooniasiirup on ju ka kootava maitsega, aga lahjendades väga mõnus.
Pojengisiirup
Kasuta seda imelist värvi siirupit kokteilides tavalise siirupi asemel või näiteks morsi valmistamiseks.