hakitud värsket tilli
õli
soovi korral sidrunimahla
soola ja musta pipart
Roogi ja pese räimed, lase nõrguda ja tahenda köögirätikul või -paberil. Lõika küüslauguküüned õhukesteks viiludeks.
Määri madal u 26 cm ahjupann või -vorm õliga, riputa vormi põhjale pool viilutatud küüslaugust.
Puista igale räimefileele veidi hakitud tilli, soola ja pipart. Murra fileed kalaks kokku tagasi. Lao kokku lapitud kalafileed vormi. Nirista üle vähese õliga, puista ülejäänud küüsalugurattad kaladele. Piserda soovi korral peale sidrunimahla.
Küpseta 150kraadises eelsoojendatud ahjus 50-60 minutit.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Mina tavaliselt kasutan teise päeva räime, sest esimesel päeval ei taha selgroog lahti tulla. Kas ka Sina või selgroogu välja ei võtagi?
Räimed ostan tavaliselt turult ja on nagu ta on, kui on värsked siis tõesti on keeruline ja siis ma roogin pea ja sisikonna välja ja jätan natukeseks (tunniks paariks) sutsu soolaga seisma ja on vähe lihtsam need rood kätte saada. Aga teise päeva räim on hea mõte ! Ma olen neid tegelikult teinud ka koos rooga, kõlbab ka väga hästi. Kõige lihtsam on muidugi poeletilt fileed haarata :)
Küüslauguräimed
Ahjus madalal temperatuuril aeglaselt küpsetatud küüslauguräimed sobivad kartuli ja salatiga, jahtunult aga imehästi näiteks rukkileivale. Kui ostad räimefileesid, siis neid kulub 600 g.