400 g head saia
toasooja võid
500 g vanillipudingit (2 topsitäit)
2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
300 g marju - nt
6 sl sidrunivõiet (lemon curd) või karamellkastet
Kuumuta ahi 160° C. Lõika sai paksudeks viiludeks, määri üks saiapool võiga. Lõika saiaviilud seejärel pooleks ning aseta 2-liitrise ahjuvormi sisse (kui valmistad portsjonvormides, siis sobivad umbes 300 ml mahutavusega vormid).
Sega vanillipuding ja rõõsk koor omavahel, siis kalla ühtlaselt saiatükkidele. Vajadusel suru saiatükke veidi kokku, et kaste ühtlasemalt imenduks. Lase võimaluse korral 20-30 minutit tõmmata.
Puista peale marjad, neid veidi saiatükkide vahele trügides. Kõige peale tõsta väikesed sidrunivõidesilmakesed või nirista peale karamellikastet.
Küpseta 40-50 minutit, kuni saiavormid on pealt kuldsed ja krõbedad (portsjonvorme küpseta 30 minutit). Lase enne serveerimist kümmekond minutit jahtuda.
Kõrvale paku rõõska koort või piima.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Delicious.
Saiavorm sidrunivõide ja vanillipudingiga
Siin saiavormis on muna-piimasegu asemel kasutatud vahukoore ja vanillipudingi segu.