1,5 kg sea välisfileed
3 punast paprikat
5-6 cm jupp värsket ingverijuurt
500 g mandariine
1,5 dl värskelt pressitud mandariinimahla
750 g magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)
1 tl jahvatatud ingverit
1 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl riivitud mandariinikoort
praadimiseks seesamiõli
Lõika sealiha õhukesteks viiludeks (u 5 mm paksusega). Lõika paprika ribadeks. Haki ingver hästi peeneks. Fileeri mandariinid.
Kuumuta suurel pannil õli, prae lihaviilud mõlemalt poolt jaokaupa pruuniks (korraga peaks pannil olema vaid üks kiht liha, muidu hakkavad need hauduma ja ei pruunistu). Maitsesta pruunistatud lihaviilud soolaga. Tõsta praetud lihaviilud kõrvale.
Nüüd lisa pannile paprikaribad, prae mõni minut. Lisa praetud lihaviilud uuesti pannile. Kuumuta liha ja paprikat üheskoos umbes minuti jagu, siis kalla pannile mandariinimahl ning siis tšillikaste, hakitud ingver, jahvatatud ingver ja kaneel. Viimasena sega juurde mandariiniviilud.
Kuumuta läbi, tõsta pann tulelt ja serveeri.
Minul on see retsept järele proovitud, kuna Jüri oli lahke meesterahvas, siis reageeris minu palvele juba samal õhtul, kui saade oli, nii sain ma retsepti omanikuks ja järgmine päev läks kokkamiseks.<p>Lootsin, et jätkub 2 päevaks, siis sõime kahekesi selle liha kartuli-porgandi püreega samal päeval ära.</p>
Väga mõnus kaste, mis läheb kindlasti kordamisele. Lastele päris ei pakuks aga endale oli just parajalt magus/vürtsikas.
Sealiha mandariinidega teravas kastmes
Selle retseptiga võitis Jüri Randviir TV3 tele-show "Milline maitse 2015"